Mitt hår är räddat!

Efter morgonens drygt två timmar långa bröst- och axelpass (drygt halva tillsammans med Sami) tog jag tunnelbanan till Gamla stan. När jag kom dit var klockan halv elva. Därifrån promenerade jag till Hantverkargatan. Till Jade STHLM där jag skulle låta Natalia rädda mitt trasiga hår. Att jag valde att gå till just Natalia berodde på att Johanna går dit. De har ett samarbete. Eftersom Johanna är väldigt nöjd, så tänkte jag ge Natalia chansen även med mitt hår.

Eftersom jag var vrålhungrig efter gymmet slank jag in på Johan & Nyström snett mittemot salongen och tog en avokado- och äggmacka och en kaffe. Jag slängde i mig mackan och tog med mig kaffet.

Natalia berättade att man absolut INTE får göra keratinbehandling på blekt hår. Det är big NO NO. Exakt detsamma hade hänt hennes kompis, som hon hade gjort slingor på. Kompisen hade gjort en keratinbehandlng efteråt och hennes hår hade gått av precis som mitt. Detta visste uppenbarligen inte min förra frisör, som först gjorde en avfärgning (kraftig blekning!) och sedan keratinbehandling. Oj, oj! Inte konstigt att mitt hår blev totalförstört och har gått av överallt. Mest framtill, där hårstråna alltid är tunnare, skörare och mest utsatta.

Idag har Natalia påbörjat en långsam process mot ett helt och friskt hår. Så lite bottenfärg som möjligt, några slingor för att få bort den ojämna färgen, toning på längderna, inpackning och en rejäl topping av håret. Jag blev som ny. Och jag kommer absolut gå tillbaka dit igen! Under tiden ska jag använda en inpackning (som jag köpte), undvika plattång och fön och skydda håret så gott det går mot stark sol.

Klockan var nästan två när jag kom ut från salongen. Jag funderade på hur många energipinnar det hade gått åt där inne, för jag kan bli helt slut av artighetsprat med en frisör. Men det hade inte gått åt fler än två eller tre stycken, för det var en lugn salong och Natalia var lagom pratig. Inte en massa onödigt babbel. Dessutom slumrade jag till i massagestolen när jag låg i "sköljningen" med toning och inpackning. Då fick jag tillbaka åtminstone en halv energipinne.

Jag promenerade hem via Stadshuset, Gamla stan och Slussen. Det tog en halvtimme. När jag ringde till Johanna och frågade om hon hade ätit, sa hon att hon ätit en toast. Men när jag kom hem erkände hon att hon hade ljugit. Hon hade inte ätit på hela dagen. Så jag skyndade mig att värma tacos från gårdagens middag. Hon berättade också att hon brukade lägga smulor på köksbänken när hon gick i sjuan, för att jag skulle tro att hon hade ätit. På det sättet smet hon från mat i flera dagar. Jäkla unge!

Gillar