Misslyckad keratinbehandling

Innehåller affiliate-länkar

Jag är så besviken. För tre veckor sedan la jag drygt 5000 kr på att avfärga, färga och keratinbehandla min risbuske till hår. Jag har torrt, frissigt och självlockigt hår och i höstas fick jag tips av min frisör på Ekerö att göra en keratinbehandling. Och det blev ett fantastiskt resultat! Det blev inte bara "lugnare" i sitt naturliga tillstånd, det blev också lättare att platta och mycket blankare.

En keratinbehandling håller bara i tre till fyra månader, så någon gång i mars gjorde jag om det. Men först avfärgade vi det sotsvarta partiet några centimeter från hårbotten. Där all bottenfärg samlats och vuxit ut. Och därefter keratinbehandling. Den här gången på en salong i stan.

Och det såg bra ut så länge det var nygjort och plattat. Man får inte tvätta det på fyra dagar efter behandlingen. Men därefter har det sett för jävligt ut. Värre än innan keratinbehandlingen. Plus att håret runt ansiktet är så skört att det går av. Det finns nästan inget hår kvar att sätta bakom öronen. Det är tunna risiga stripor. Och jag vågar INTE platta det! För håret liksom smälter och går av då.

Nu måste håret få återhämta sig. Bara vårdas. Inte utsättas för påfrestningar. Inte annat än bottenfärgen var tionde dag. Den kan jag inte hoppa över. Jag får inte platta det, jag får inte föna det och jag måste göra inpackningar. Jag ska försöka få tag i en tonad inpackning. När jag googlade hittade jag denna på Kicks.

Visst ser det fruktansvärt ut? Jag klarar nästan inte av att ta i det, för det är så obehagligt skört och risigt. Pengarna slängda i sjön dessutom. Så surt.

Gillar