Min nya telefon

Den nya telefonen skulle levereras mellan klockan 8 och 17 igår. Johanna tog emot den när jag var hos frisören. Jag orkade aldrig ta tag i bytet av telefon igår kväll, för det kan ju ta sin lilla tid och massor kan gå fel. Dessutom ska nytt bank-ID fixas och en massa lösenord kommas ihåg och sånt funkar inte min hjärna till på kvällarna.

Dessutom hade inte skalet kommit och jag ville inte använda telefonen utan skydd.

Men idag kom det fina röda jul-skalet. Också med leverans klockan 8 till 17. Den kom klockan 12, just när Johanna och Josefin åkt till tatueringsstudion och jag hade blivit hundvakt till Milly. Skönt, då var jag inte låst hela eftermiddagen.

Just då hade jag en pågående konversation med TryggHansa (i vård-appen) angående min planerade operation och min önskan om en second opinion, så jag vågade inte påbörja överflyttningen mellan telefonerna, men senare under eftermiddagen tog jag tag i det. Det är ju vansinnigt smidigt nuförtiden, att bara lägga telefonerna bredvid varandra. Sedan laddade jag ner ett nytt bank-ID och loggade in i de appar som krävde det. Klart!

Jag upplever redan en lättnad både mentalt och i händerna, när det gäller hanteringen av telefonen. Den är lite lättare och lite mindre. Och jag har skrivit i min profil på Instagram att jag INTE svarar på DM. Jag funderar på att ta bort både Messenger och mail från telefonen... Instagram vill jag ha, eftersom jag lägger upp mycket där. Facebook måste jag egentligen inte heller ha. Samtidigt som jag vill komma åt att LÄSA allt i alla fyra apparna. Men inte svara. Nå, vi får se. Jag ska (återigen) bli mer restriktiv och sköta all kommunikation på datorn. Helst borde folk låta bli att skriva till mig. Helt och hållet. Det hade varit bäst för min vänstra hand och min högra arm. För även om jag inte svarar, så innebär det en påfrestning varje gång det plingar och jag tar upp telefonen för att läsa.

Gillar