Min nya blogg

För en himla massa år sedan startade jag en blogg som hette Livet med Anso. Under några år och i vissa perioder skrev jag väldigt flitigt. Jag älskade att skriva och jag älskade att kolla antalet visningar och hur jag klättrade på listorna över de mest lästa bloggarna.

När jag var på jobbet eller någon annanstans, så längtade jag alltid hem till min blogg. Det gick så långt att jag fick tennisarmbåge (musarm) av att blogga med mobilen i höger hand, när jag var ute och gick med hunden. Och jag satt hellre hemma i soffan och bloggade, än att träffa vänner och hitta på saker.

Att jag slutade blogga berodde på flera saker. Den främsta orsaken var att det hände så många jobbiga saker i mitt liv, som jag inte kunde vara öppen med i bloggen. Och då fick jag skrivkramp. Hela syftet med bloggen var att lämna ut mina tankar och min situation som ensamstående mamma. Jag skrev vad jag kände, tyckte och tänkte om saker och ting. Utan filter. Om både bra och dåliga saker.

När jag blev tvungen att undanhålla det som påverkade min situation allra mest, så blev det väldigt svårt att skriva om allt det andra. Det kändes krystat. Dessutom skulle jag likt katten hålla mig på säkert avstånd kring den heta gröten och då blev det väldigt svårt att parera mellan vad jag kunde skriva och inte.

Skrivkrampen berodde inte bara på att jag måste vakta mina ord, utan också på att min skrivlust och kreativitet dog. Den svåra situation jag hamnade i tog överhanden och det var svårt att tänka på något annat. Jag tappade den ton jag haft i mitt skrivande, som på ett naturligt sätt varit lättsam, positiv och ganska provocerande. På ett glatt och säkert sätt. I stället kändes orden och meningarna framtvingade och jag fick inget flyt i texterna.

Det fanns helt enkelt en stor elefant i rummet.

Från min synvinkel såg jag inget annat än elefanten och den kunde jag inte skriva om.

Jag pausade bloggen under långa perioder, väckte den då och då, pausade igen, skrev något inlägg, dolde den på internet, väckte den igen. Tog bort den helt. Ångrade mig och återställde. Så höll det på. När jag kollade nu, så kunde jag räkna till ca 4000 inlägg och nästan 623000 visningar. Mellan åren 2009 och 2019.

Av anledningar jag kommer in på i andra inlägg längre fram, så väljer jag att lämna den gamla bloggen bakom mig och starta en helt ny. Med samma namn. Den kommer också att handla om mitt liv. Men jag är en annan person idag. Med en helt ny ton.

Jag har dessutom valt att lägga den hos Nouw i stället för på Blogger. Det kommer ta tid skapa min design och lära mig hur allt fungerar. Jag är tekniskt invalidiserad och tycker att det är jättesvårt. Men jag tror att jag lyckades köpa en egen domän och länka till den. Detta för att ni ska kunna hitta den direkt på livetmedanso.se och inte bara via Nouw. Håller tummarna att det fungerar!

Gillar