Min fina planering gick åt helvete

Det började väldigt bra med att köparen till lampan dök upp redan halv elva. En snabb och trevlig affär. Mest för henne, som fick betala 500 kr för en lampa värd 4000 kr. Lampan skulle tillbaka till ett tak på Ekerö. Någon kilometer från vårt hus.

Precis när jag stängt dörren om lampköparen hoppade TipTapp-hämtaren av uppdraget. Och det verkar stört omöjligt att få tag i en ny. Det är hon som ska få möblerna som sköter uppdraget på TipTapp, så jag har ingen kontroll över den hämtningen.

Det började bra med Mio. De skulle komma strax innan elva. Perfekt att inte behöva vänta till fem i tre. Men sedan kraschade min värld. Inte i jämförelse med andra kraschar, men just idag var mattan min höjdpunkt. Först ringde de från lastbilen och tyckte att det var smidigare att jag kom ner och öppnade grindarna, än att de använde koderna de fått. Jag sa att jag inte betalar 999 kr för leverans och inbärning, om jag måste gå ner och släppa in dem. Efter en del muttrande accepterade de det och kom upp med mattan. Två personer, av vilka en hade mattan i den ena handen. En mini-matta. En rulle på ca 70 cm och en diameter på max 8 cm.

- Det där är inte min matta. Jag ska ha en STOR matta! Ni får gå tillbaka ner och hämta MIN matta!

- Vi har ingen mer matta. Det är den här som är din.

- Tror ni på allvar att jag skulle betala tusen spänn för att få en sådan liten matta hemkörd?

- Du får ta den och kontakta Mio och göra en reklamation.

- Glöm det! Jag tänker inte ta emot fel matta. Ni får ta med den tillbaka och komma hit med RÄTT matta innan klockan tre.

- Vi kan tyvärr inte göra något. Jag gör en notering att du vägrar ta emot leveransen och så får du kontakta Mio.

- Det är ju helt jävla otroligt att JAG måste lösa situationen när det är NI som gjort fel!

Jag smällde ingen dörren och ringde till Mios utlämningsställe i Slagsta. Hon som svarade kunde inte göra något, förrän den felaktiga mattan kom i retur. Så skulle lagret ombesörja byte och en ny kontakt med mig. Vilket de inte gjort än så länge.

Att få en matta idag verkar med andra ord helt kört. Och vilken annan dag kan jag vara hemma mellan klockan 10 och 15? Ingen! Och nästa helg är det påsk och troligen ingen utkörning. Fan!

Till saken hör att jag hade liknande problem med en matta från Mio i oktober förra året. Eftersom jag inte kunde vara hemma en enda gång av alla leveranstider de föreslog, så åkte jag till Slagsta för att hämta mattan själv. Då hade jag en bil och kunde göra det. När jag kom dit och fått vänta i en hel timme visade det sig att lagersaldot var fel. Det fanns ingen matta. De skulle få in dem igen den 23 december.

Det går troll i mattor för mig. Lägg till den blå jag köpte för ett par veckor sedan, som blev helt fel och som jag nu ska ge bort.

Jag hade verkligen sett fram emot att få klart i vardagsrummet i helgen, med de nya bokhyllorna och mattan... Hur länge ska det behöva se såhär kalt och tråkigt ut?

Gillar