Min ensamma kaffestund

Det första jag gör på morgonen är att gå ner till köket och sätta på kaffemaskinen. Under tiden den värmer upp, hinner jag precis gå och kissa. Sedan trycker jag ut två koppar kaffe i en stor mugg och sätter mig i soffan. Om det är mörkt ute tänder jag ljusen på bordet.

TaeTae kommer alltid och klättrar på mig eller lägger sig bredvid mig i soffan.

Under tiden jag dricker kaffet scrollar jag igenom flödena på Facebook och Instagram. Om jag har fått sms från något av mina barn, så svarar jag på det, men annars vill jag inte ha några konversationer innan jag druckit upp mitt kaffe. Jag gör också mina drag i de pågående Wordfeud-matcherna. För närvarande är de fem stycken. Jag spelar med tre expojkvänner och två andra killar.

Oftast fyller jag på min mugg med en extra kopp, innan jag hunnit ta mig igenom båda flödena och alla matcherna. Jag sitter i soffan ungefär en halvtimme.

Den halvtimmen är helt nödvändig för mig. Och jag måste vara ensam. Jag blir helt tokig annars. Skulle någon annan vara vaken och "störa" min ensamma timme, så får de onda ögat om de pratar med mig. Just nu har jag ju bara Johanna hemma och hon är väldigt sällan vaken eller nere i vardagsrummet och "förstör" min stund, men det händer att mina stora barn är på besök. Och jag har haft både pojkvän och inneboende under vissa perioder de senaste åren. De kändes VÄLDIGT mycket i vägen just den stunden på morgonen.

Jag har haft betydligt mer disciplinerade morgonrutiner tidigare. Med uppstigning klockan fem och tjugo minuters yoga innan jag fick mitt kaffe. Och jag fick bara läsa böcker om personlig utveckling till kaffet. Och skriva mål och att-göra-listor. Först efter en timme fick jag sätta på mobilen.

Jag har alltså slappat till mig rejält.

Men jag vill ha min morgonstund ifred fortfarande!

Gillar