Milly inlåst i bilen

Idag gick jag hem efter träningen, för jag ville köpa frukost (yoghurt och frallor) och se till att Johanna åt något, innan hon och Josefin skulle åka till Jönköping. Och jag ville hinna träffa Johanna och kolla att hon var okej. Peppa henne. Ångestpåslaget har varit högt ända sedan resan planerades och det första försöket misslyckades (i fredags).

När jag hade handlat och ätit tillsammans med Johanna, så gick hon upp för att packa det sista och spela Hayday i väntan på att Josefin skulle komma och hämta henne med bilen.

Då ringde min telefon. Jag hann inte svara. Ett telefonnummer jag inte kände igen...? Då ringde det igen och jag svarade.

- Hej mamma, det är jag, sa Josefin med gråt och panik i rösten.

- Hej, ringer du från någon annans telefon? frågade jag.

- Ja, jag fick låna en telefon, för jag har råkat låsa in både Milly, lägenhetsnyckeln, bilnyckeln och mobilen i bilen. Bilen bara låste sig helt plötsligt! Kan du komma med extranyckeln till lägenheten så att jag kan hämta reservnyckeln till bilen?

- Det är klart! Jag kommer så fort jag kan!

Jag plockade på mig nycklar och plånbok och bokade en Bolt. Fem minuter senare var jag på väg och ytterligare en kvart senare stannade taxin bredvid Josefins bil. Innanför fönstret stod lilla Milly och tittade ut. Josefin var försvunnen, men hon dök upp runt hörnet, där hon stått i solen och värmt sig. Det var lite kyligt i skuggan och hon hade bara en tunn klänning.

Det var inte helt enkelt att lyckas hålla en vild Milly i famnen, när vi åkte tillbaka till Södermalm, haha! Hon var helt till sig av glädje över att både träffa mig och av att bli räddad från inlåsning. Och mina svarta träningskläder var helt fulla med Milly-hår när vi kom fram. Men jag förlåter henne ALLT!

Gillar