Middag på Morfar Ginko

Det höll på att bli katastof flera gånger, innan allihop satt runt bordet på den mysiga lilla innergården och vi hade fått in mat och dryck.

Det började med att Johanna måste sätta Tom i arbete (i Hayday) en minut innan vi måste vara på restaurangen. På tre enheter. Och hon vägrade gå innan det var gjort.

Sedan såg jag på Zenly att Josefin fortfarande inte tagit sig till Östermalms tunnelbanestation och således INTE skulle hinna i tid.

Dessutom var Sanna svårväckt från sin powernap.

Men det löste sig. Jag, Sanna, Petter och Ida kom iväg i tid. Josefin skulle gå hem till oss och lämna Milly och hämta Johanna. De skulle bli en kvart sena, men komma tillsammans. Johanna hade inte kunnat gå själv, för det var kaos med folk på uteserveringen på gatan och där hade hon aldrig gått förbi utan Josefin. Jag fick dessutom gå ut och möta dem.

När Sanna såg menyn skulle hon plötsligt inte ha någonting. Och Petter blev besviken när den pizzan han åt senast inte fanns på menyn.

Jag kände min gamla vanliga oro i sådana situationer. Jag har varit med om så många pinsamma uppträdanden på restauranger och bland folk. Det gör att jag mentalt går igång på alla cylindrar och glömmer att de faktiskt kan bete sig någorlunda nuförtiden. Åtminstone mer dämpat och osynligt för folk runtomkring.

Och det löste sig. Sanna valde två saker på menyn till slut, Josefin och Johanna kom överens om att dela på en pizza, jag tog en likadan som dem (som Sanna skulle få en bit av) och Petter och Ida tog likadana andra pizzor. Sanna hittade en suröl och blev glad. Faran var över för den här gången och jag kunde pusta ut. Men det var nära ett tag, att JAG reste mig och gick därifrån. Petter såg det på mig och tittade bedjande. Vi har alla lärt oss. Både vad det skulle ha inneburit för resten av kvällen och verktyg att mota Olle i grind.

Så det blev en trevlig stund. Josefin och Johanna stanande nog i en halvtimme och när de gick följde Sanna med. Jag, Petter och Ida stannade kvar och tog kaffe och dessert.

Nu har Sanna och Josefin åkt iväg för att spela in en video med en annan tjej. Jag passar Milly. Johanna äter Ben & Jerry i sängen och Petter och Ida har gått till hotellet. Klockan är 22:22 och jag hoppas att kvällen inte blir alltför sen...

Gillar