Mellis med egentid och laddning av sociala batterier

När Petter frågade om han kunde komma upp till Stockholm (från Jönköping) och hälsa på den här veckan sa jag först nej. Jag förklarade att jag tränar hela förmiddagarna och att jag hade en eller två saker bokade varje eftermiddag. När han kommer vill jag såklart hinna umgås med honom. Han har inget annat att göra här, så vi hänger varje vaken stund.

Det är skillnad med Sanna. Hon kan komma hit och ha egna saker planerade.

Men eftersom Petter tog examen för en månad sedan och mest går hemma och väntar på besked från jobbansökningar, så var han väldigt uttråkad och behövde komma iväg. Och peppas lite av sin mamma. Så jag kollade kalendern en gång till och sa att det skulle funka att han kommer ikväll (efter mina möten under eftermiddagen) och stannar till torsdag förmiddag (innan poseringskursen). Men att han i så fall måste följa med mig till Solna i morgon, när jag ska prova tävlingsbikinin. Det tar ändå inte så lång tid.

Och han måste såklart följa med till gymmet i morgon förmiddag. Men jag får halvera mitt fyratimmarspass för hans skull.

Så han är på väg mot Stockholm nu. Han kommer nog om en timme ungeför. Med den skillnaden att han inte kommer hit som uppgiven jobbsökande. Han fick nämligen ett jobb i förrgår och börjar redan på måndag. Jag är så glad för hans skull! Så nu ska vi shoppa lite nya arbetskläder till honom på Mall of Scandinavia i morgon. Det är nämligen ett jobb på en ekonomiavdelning och han behöver vara hyfsat välklädd. Tänker jag. Jämfört med livet som student (på distans senaste året) och på jobbet på Friskis & Svettis.

Själv kom jag just hem från ett möte i city, på RM & Partners (där jag var på invigning för ett tag sedan). Det var ett möte som krävde både att jag var social och huvudet på skaft. Dessutom hade jag sällskap därifrån till Medborgarplatsen med en av de andra från mötet. Vilket innebar skärpa och social interaktion på en nästintill full tunnelbana.

På väg från Medis handlade jag.

Sedan steg jag in till tystnaden i lägenheten. Johanna är hosl tatueraren.

Gymmet, mötet på The Park och mötet på RM & Partners och snart kommer Petter. Det kändes väldigt viktigt att njuta av ensamhet och tystnad nu. För att orka vara en social och trevlig mamma hela kvällen. Först tänkte jag nämligen rusa hemifrån igen, till återvinningen och för att hämta paket. Men sedan valde jag att njuta av tystnad och återhämtning. Med mellis. Jag köpte bröd, eftersom Petter kommer och blev så sugen på att ta en skiva. Med ost. Och yoghurt med nyponpulver. Och ett först fikon. Och kaffe såklart. Totalt strax under 300 kcal. Perfekt och gott!

Gillar