Maria ungdom och optikern

Lilla fröken var trött och på dåligt humör när vi skulle åka till Maria ungdom. Jag frågade om det bara var trötthet eller om det var något annat. Jag hade mina aningar, för jag kom nämligen på henne med badrumsvågen i sina armar tidigare. Den jag trodde att jag hade gömt på ett säkert ställe i mitt sovrum. Hon gav den till mig frivilligt, innan hon hade hunnit väga sig. Och jag gick genast ner med den till förrådet i källaren.

- Ja, jag känner mig fet och har tjocka armar, sa hon ilsket.

- Äsch, det är bara tröttheten som spökar i huvudet nu, försökte jag muntra upp henne.

- Jag tänker fan gå och lägga mig direkt när vi kommer hem! fräste Johanna.

- Nähädu, du måste hålla dig vaken tills ikväll! sa jag med lätt panik rösten.

- Det bestämmer väl för fan inte du! nästan skrek hon.

Suck! Inte bästa förutsättningarna för en sittning hos psykologen. Den första på tre veckor. Men på väg till tunnelbanan, under resan och under promenaden i regnet från Fridhemsplan till Maria ungdom var hon ändå som vanligt. Inga mer sura miner eller kommentarer. Och just när vi satt oss i väntrummet kom Hanna, vår ansvariga på Maria ungdom, som vi inte träffat på jättelänge. Då sken Johanna upp och vi följde med Hanna och gjorde ett drogtest. Och därefter gick Johanna vidare in till psykolog Daniel. Utan krusiduller. Puh!

När vi skulle åka hem och jag stod i rulltrappan ner till tunnelbanan upptäckte jag att Johanna försvunnit. Hon hade inte klivit på bakom mig. Det var lite kaos med folk som trängde sig emellan. Hon messade mig att hon skulle ta en taxi i stället. Jag bad henne vänta, åkte ner hela vägen och sedan tillbaka upp. Där stod hon. Hon hade fått panik av allt folk. Men jag sa att det bara var tillfälligt kaos. Det var okej nu. Så hon följde med ner till tåget.

På tåget sa Johanna att hon ville göra en synundersökning. Helst nu. Jag har försökt boka en tid i flera väckor, men hon har vägrat. Jag skyndade mig att ringa en optiker i Söderhallarna vid Medborgarplatsen och vi fick komma dit direkt. Perfekt! En kvart senare var vi där. Och mycket riktigt, Johanna ser dåligt på långt håll. Allt är suddigt. Nästa vecka ska vi tillbaka och prova ut linser och glasögon. Anledningen till att hon plötsligt ville göra en synundersökning är att hon vill ha färgade linser. Helst isblå. Oavsett anledning, så var det väldigt bra att hon äntligen gjorde en undersökning och att vi kan avhjälpa synfelet. Oavsett om det blir med glasögon, endagslinser eller färgade månadslinser.

När vi kom hem slängde jag in en låda Cannelloni från Picard i mikron. En kvart senare stod maten på bordet. Smidigare än Foodora ju! Och så billigt! Tre portioner för 61,95 kr. Helt sjukt! Och så gott! Vi tog varsin portion nu (Johanna 1 st och jag 2 st) och sparade 3 st i kylen tills i morgon.

Nu är klockan 18 och Johanna är fortfarande vaken. Jag håller tummarna att hon klarar åtminstone två timmar till...

Gillar