Lördag med kaffeprovning

Det är väldigt sällan jag träffar vänner. Jag pratar nästan bara med min terapeut, min PT och med diverse löst folk på gymmet. Och med "min kompis Jessica" varje tisdag. Nu när jag inte tränar efter operationen är jag nästan helt isolerad. När det ringer på dörren är det Foodora, TipTapp eller en leverans av något slag.

Men idag ringde min kompis Patrik på dörren. Han åkte hela vägen från Arboga, för att umgås med MIG i några timmar. Wow! Det var alldeles för längesen vi träffades. Minst ett år.

När han kom hade jag bakat en äppelpaj. Idag igen. Och Patrik hade med sig tre nya lyxiga kaffesorter som vi skulle smaka. De kom från Coffee Lab Stories. För att lyxa till det lite extra pressade vi kaffet. Jag har väl berättat att jag ÄLSKAR kaffe? Då kan man nämligen ägna en lördag åt kaffe-provning.

Överlägsen vinnare blev Sweet & Salty. Det kaffet var verkligen helt galet gott! Jag måste beställa några påsar, trots att det är svindyrt. Men jag har en rabattkod hos Devide, som marknadsför kaffet (och diverse andra nystartade bolag/produkter), så det blir lite billigare än 139 kr för 250 gram. Dessutom måste jag köpa en egen kaffepress. Idag hade Patrik tagit med sig sin.

Mellan de olika kaffesorterna beställde vi sushi och tog emot leveransen av den nya blå mattan till vardagsrummet. Jag är inte helt säker på att den blev så bra som jag hoppades. Dock ska jag ge den en chans, genom att köpa matchande tavlor och kuddar. Då kanske den kommer till sin rätt. Just nu matchar den bara lampan i taket. Och knappt ens det. Lampan är blå och lila och hängde i taket när vi flyttade in. Från taket en våning upp. Dubbel takhöjd. Jag älskade den när jag såg den på visningen och ville köpa den. Men nu känner jag mig låst av färgerna. På gott och ont. Funkar det inte med blått måste jag hitta en lila matta. Eller fega ur och köpa en mörkgrå (som jag tänkte igår).

Josefin och Johanna kom hem från sin roadtrip till Örebro, Ullared och Göteborg vid halv niotiden. Vi gick ut och mötte dem och hjälpte Johanna att bära upp alla hennes saker. Hon var på väldigt bra humör och hade haft ett par riktigt trevliga, mysiga och roliga dagar. Åh, vad glad jag blev! Hon visade oss alla leksaker hon köpt till TaeTae och jag fick en fin bok. Den ska jag sova med under kudden!

Patrik och jag avslutade kvällen framför finalen i Melodifestivalen, innan han åkte hem vid 22:30-tiden. Någon timme tidigare tog Johanna en Bolt till Josefin, för att sova hos henne. Då blev jag också jätteglad! Vad fint att hon vill hänga med sin syster! Det har länge varit en önskedröm, att Johanna och Josefin ska börja hänga med varandra. Precis som de gjorde förr.

Själv har jag redan blivit beroende av mitt skrivande. Det har inte ens gått en vecka sedan jag startade bloggen och jag är redan fast. Patrik hann nog inte ens åka ner med hissen, innan jag satt framför datorn, haha!

Men nu är klockan snart midnatt (!) och jag måste gå och lägga mig. Jag har nämligen planer på att smygstarta lite försiktigt på gymmet i morgon bitti. Jag har trots allt vilat i 12 dagar nu. Det borde väl ändå räcka? När kirurgen sa tre veckor var det väl med en extra säkehetsmarginal...?

Gillar