Lördag eftermiddag

Klockan tre tänkte jag ta min promenad och då hade Johanna fortfarande inte ätit och kompisen lyste med sin frånvaro. Johanna fick damp på mig och jag fick. damp på henne. Det slutade med att jag ställde mig och lagade spagetti med vegofärssås till henne (i ytterkläder och skor) och hon blockade sin kompis av ilska.

När jag övervakat att hon ätit åtminstone en tredjedel av den minimala portionen vågade jag lämna henne. Jag bad henne att ta bort blockeringen på kompisen innan jag gick, men hon avbokade ändå träffen och sa att hon inte orkade.

Det blev en skön promenad via Medborgarplatsen, längs Östgötagatan och Årstaviken till Hornstull. Min plan var att besöka en nyöppnad butik där och ta tunnelbanan två stationer hem. Min vänsterfot hade börjat göra ont och 5-6 kilometer hade stillat mitt promenadbehov.

I butiken Alternativet hittade jag ett ljus med min favoritdoft. Kanel och öpple. Wow! De hade en hel del coola kläder och inredningsprylar. Jag blev väldigt sugen på en liten karott, muggar och en ugnsform i gammeldags emaljerad plåt eller vad det kallas. Men de var ganska dyra och jag har så dåligt med förvaringsutrymme, så jag måste fundera på det.

Med tanke på att Johanna bara hade ätit en tredjedel av sin portion (hon slutade uppenbarligen att tugga i samma stund jag stängde ytterdörren bakom mig) kände jag mig tvungen att få i henne något mellanmål när jag kom hem. Och jag tycker att det är så mysigt att fixa mellis till oss på eftermiddagarna nu när det börjar skymma tidigt ute.

Alltså bakade jag scones (med proteinpulver) och gjorde varsin liten skål med proteinchokladpudding från Tyngre. Med spraygrädde på toppen. Jag har skrivit om det tidigare, att överraskningsmomentet i något helt nytt eller oväntat samt "lite av varje" alltid väcker en viss nyfikenhet och ett mindre motstånd hos Johanna. Det nya ljuset med sin fantastiska doft bidrog till den positiva stämningen.

Jag har inte bakat scones sedan jag var liten. Men shit vad gott det var med smör och ost!

Johanna åt halva sin scones och nästan all pudding. Bra där!

Nu ska jag springa bort till Hemköp och inhandla bearnaisesås och grönsaker till middagen. Det får bli kyckling och strips ikväll. Halloumi till Johanna.

När jag kommer tillbaka från affären ska jag hoppa i mina klackar och öva posering! Jag har redan satt på NRJ på radion, så det är bara att sätta igång att röra sig till musiken. Jag ska varna Johanna, så att hon passar på att ta en cigg innan jag klär av mig till underkläderna. Så att hon slipper titta sådär skeptiskt på mig och ta en lång omväg förbi, haha!

Gillar