Litteratur inom psykologi

Gårdagen börjar bra med mycket energi på gymmet. Farid körde ett riktigt tufft benpass med mig, som BORDE kännas i låren idag. Om det inte gör ont på framsida lår, så kommer det aldrig göra ont där. Jo, i eftermiddag när jag ska på massage av benen. DET kommer göra ont! Särskilt med tanke på gårdagens pass, haha!

Jossan kom till gymmet redan halv nio och tränade i en och en halv timme. Duktig tjej!

Och Johanna var duktig, som både åt sin lunch och följde med till terapeuten utan protester. Både jag och Andreas är dock lite oroliga för henne, för vi märker båda att hon är mer "off" än hon varit de senaste månaderna. Som om hon låter en massa tankar växa i huvudet, men försöker dölja det förr oss, trots att de hotar med att ta över.

Jag pressade henne efteråt och då kröp det fram. Det resulterade i en jobbig eftermiddag och kväll, när hon plötsligt släppte ner garden och visade hur dåligt hon mår. Som vanligt tog det över hela min existens och jag kunde varken skriva eller öva posering. I stället började mitt hjälpsökande. Jag googlade, jag messade och jag mailade. Jag har en psykolog (utredare) på gång och jag har skrivit en egenremiss till Prima. Och jag beställde ett par böcker och började prenumerera på en tidning om psykologi.

Efter en del påtryckningar fick jag åtminstone med mig Johanna på en promenad till solariet och sedan accepterade hon att komma ner i köket och äta en våffla tillsammans med mig. Två framsteg i hennes sätt att hantera en "dålig dag" i stället för att fastna i sängen. Sedan tog hon en Olanzapine på eget initiativ och somnade tidigt. Så jag vågade lägga mig och otroligt nog kunde jag sova utan sömnmedicin. Det var väldigt nära att jag bröt min svit av sjutton medicinfria nätter. För jag misstänkte att orostankar skulle väcka mig och hålla mig vaken från midnatt och framåt.

Dessa böcker och tidningar har jag beställt:

Gillar