Lång runda på stan

Innehåller affiliate-länkar

Nu har jag varit på Granit (på Götgatan) och Lagerhaus och Clas Ohlson på Drottninggatan. Redan på Granit fick jag massor av inspiration och idéer till balkongen. Och jag gillade deras slingor med glödlampor, men jag ville jämföra med de andra ställena och jag skulle ändå passera igen på tillbakavägen. Förutom ljusslingan gillade jag deras trasmattor i jute. Undrar om de tål vatten? Helst skulle jag vilja täcka hela golvet och göra det riktigt mysigt och ombonat i så fall. Men de kostade 499 kr/st och det skulle gå åt ett helt gäng...

När jag passerade genom Gamla stan blev jag sugen på glass. Jag hade nämligen inte ätit lunch och klockan var nog ungefär två. Jag fick se att de hade min favoritglass, som jag köpte i Helsingborg i somras. Saffran och honung. Jag kunder inte motstå. Hon som jobbade i butiken satt och tillverkade strutar och vi började småprata lite under tiden hon gjorde klart de som låg i våffeljärnen.. Hon erbjöd mig två kulor till priset av en, i en helt nygjord stor våffla. I stället för en liten. För hon ville att jag skulle testa marsipan-smaken också. Eftersom struten var helt ny, så var den väldigt skör och gick sönder. Så jag fick två strutar och två kulor till priset av en, haha! Men jag lovade att komma tillbaka fler gånger.

Lagerhaus hittade jag absolut ingenting. Deras ljusslinga var plastig och såg billig ut. Hos Clas Ohlson var de däremot okej, men de hade gult sken eller guldiga lampor. De hade någon vit/ofärgad också, som inte alls såg rolig ut. Väldigt mesigt sken. Och jag kände genast att jag INTE vill ha gula/guldiga lampor. Jag vill ha vitt sken.

Sedan i morse har jag alltså kommit på att jag vill ha en slinga med klassiska "glödlampor" och vitt ljus. Inga bollar, inga ovala lampor och inga olikfärgade lampor.

Jag gick in på Åhléns City också och där stod det "Uteliv plan 4" så jag åkte upp och hoppades på MASSOR av inspiration. Men det fanns bara typ en massa krukor, växter och trädgårdsprylar. Inget fokus på balkongliv. Så jag åkte ner igen.

Jag bestämde mig för att köpa den dyraste av slingornaGranit på hemvägen. Den går nämligen att seriekoppla med ytterligare en slinga, om jag upptäcker att det inte räcker med tio lampor. Den kostade 499 kr.

Eftersom solen fortfarande lyste när jag var på väg hem, så tog jag en extra sväng till Mahalo, för att köpa med mig en Knivsöder. Men när jag kom dit bestämde jag mig för att sitta där och äta. Utmana mig själv lite. Andreas har gett mig i uppgift den här veckan, att hitta en balans mellan att undvika saker och att pressa mig till saker jag inte vågar (t.ex städningen på gården). Lagom stora utmaningar. Jag har inga problem med att sitta ensam på en restaurang att äta, men det är liiiiiite läskigt. Därför tänkte jag att just det passade in som "balans-övning".

Johanna är hos sin kompis Anna. Hon har inte ens varit hemma, sedan hon sov hos Jossan i natt och passade Milly på förmiddagen, när jag och Jossan var på Audi. Det är så det ska vara när man är sjutton år. Då ska man åka från det ena till det andra och knappt vara hemma. Inte ligga i sin säng och aldrig gå ut. Heja henne!

Gillar