Landar hemma samtidigt som mörkret faller

Jag har just stekt min dagliga original-pannkaka och dekorerat den lite slarvigt med blåbärssylt och grädde. Den ska njutas med en stor kopp kaffe, efter en promenad hem från Andreas (terapeuten). Drygt fyra kilometer med en ganska tung kasse från Rusta. Eller inte särskilt tung, men när man bär något så långt, så känns det tungt efter ett tag. Och man måste byta hade med jämna mellanrum, både på grund av kylan och tyngden,

Jag var på Rusta när Johanna var inne hos Andreas. Där köpte jag en ljusstake till mitt kalenderljus, en massa gaständare (eftersom de plötsligt verkar ha blivit svåra att få tag i - säkert på grund av Miljöpartiet), röda ljus och lite annat smått och gott.

Jag hann med en kopp kaffe på EspressoHouse också. Där köpte jag kanelbullar till Johanna, för att hon skulle få i sig något mellis under eftermiddagen. Hon puttade mest omkring spagettin på tallriken vid lunchen

När vi skulle åka till Andreas fick hon ett utbrott och kastade sin handväska på golvet, rusade uppför trappan och slet av sig alla kläder och skulle inte följa med. Men jag behöll lugnet (som hon påstår att jag alltid gör, trots att det inte känns så) och efter tio minuter hade hon lugnat sig, tagit på sig andra kläder och vi kunde ta en taxi. Och vi hann precis i tid. Anledningen till utbrottet var hennes fula hår (?) och stress över något samarbete. Tror jag. Eller om det var jeansen hon hade på sig som plötsligt kändes fel. Eller en kombination av alltihop.

Mitt träningspass på förmiddagen gick bra. Dels timmen med Farid och dels de två timmarna UTAN Farid. Jag till och med poserade i klackar innan jag åkte hem. Och Josefin kom dit en sväng, sedan jag ringt och väckt henne. Hon hade inte vaknat av alarmet. Anledningen till att jag ringde var inte för att stressa henne till gymmet, utan för att jag såg på Zenly att hon låg och sov och kanske hade missat parkeringstiden på sin bil, som hon skulle flytta på morgonen. Men hon hade flyttat den igår kväll.

Lite bilder från dagen:

Gillar