Kökslampa sökes

Innehåller affiliate-länkar

När jag köpte lägenheten lämnade de tidigare ägarna alla taklampor. Det vill säga alla fula spot-plafonder. På vissa ställen är det väl okej med sån belysning, typ i klädkammaren och möjligen i arbetsrummet. Men det är inte särskilt mysigt i sovrummet och det är helt åt helvete fel över köksbordet.

Men jag har inte orkat bry mig. Eftersom jag redan efter någon månad bestämde mig för att inte bo kvar längre än nödvändigt, så tappade jag lusten att inreda och fixa.

Dock tror jag att det kan löna sig att investera lite i alla fall. Dels för att trivas under tiden vi bor här och dels för att det ska se bra ut på mäklarens bilder efter nyår. För det är då jag planerar att lägga ut lägenheten till försäljning. När restaurangen i bottenvåningen är färdig, alla trasiga stenplattor på gården utbytta, entrén pyntad (utanför restaurangen, mellan grindarna i porten) och Johanna snart ska flytta hemifrån.

Vid matplatsen ska jag alltså byta ut taklampan till en normal kökslampa. När jag googlade "kökslampa" valde jag den första som min blick drogs till, när alla bilder rullade fram på skärmen. Det blev en Belid Primus från Royal Design. En vid med detaljer i krom. Mer svart är helt uteslutet, eftersom jag håller på att bli galen på alla svarta ytor som inte går hålla rena. Och krom för att matcha knoppen längst ner på bordsbenen.

Förutom lampan ska jag byta ut gardinerna, som också hängde kvar i lägenheten när vi flyttade in. Eller åtminstone lägga upp dem, vilket jag tänkt göra i ett halvår. De är för långa och ligger på golvet.

Johanna vill ha en ny lampa i sitt tak också, som ger mer ljus än spotarna. Men där tänker jag att elektrikern får köpa med sig en lysrörsarmatur. För det är vad hon vill ha.

Idag kontaktade jag elektrikern som gjorde alla elarbeten på Ekerö. Han skulle återkomma med en tid. Han ska få dra ett par extra eluttag också, eftersom det fattas typ överallt i hela lägenheten.

När det gäller mitt sovrum, så har jag inte bestämt mig för vad jag vill ha där. Det är väldigt lågt i tak, så det funkar inte med något hängande. Jag är lite sugen på att skippa belysning och sätta upp en vit takfläkt. Typ den här:

Gillar