Kanelbullens dag

Jag brukar bojkotta alla dagar, där "någon" bestämt att man ska äta eller fira något som bara har ett kommersiellt intresse. Typ Mors dag och Kanelbullens dag. Jag uppmärksammar hellre min mamma när hon inte förväntar sig det. Och jag äter hellre kanelbullar när jag inte måste stå i kö för att köpa dem.

Men idag hade jag tänkt göra ett undantag och äta en kanelbulle, trots att det är Kanelbullens dag. Och trots att jag går på diet. Min PT gjorde dubbla tummar upp åt idén. Inget förbud där inte. Han vet att jag är i desperat behov av energi.

Min plan var att köpa kanelbullar på Bröd & Salt på Sveavägen, när jag ändå skulle dit och äta lunch när Johanna hade sin timme hos Andreas. Innan jag tog över.

Men min plan gick i stöpet. Johanna hade nämligen lovat att äta något, innan vi skulle till terapeuten. Innan jag kom hem från gymmet. Tror ni att hon höll det löftet? Nope. Det innebar att jag snabbt som satan fick ställa mig och steka proteinpannkakor till oss båda (hon hade inte ätit om jag gjort till bara henne) och äta det till lunch i stället för sallad på Bröd & Salt. Men de hade ju ändå smak av kanel.

Efter pannkakorna var jag inte längre sugen på någon kanelbulle.

När Johanna pratade med Andreas tog jag en promenad längs Sveavägen, Hamngatan, Biblioteksgatan, Birger Jarlsgatan och Rådmansgatan tillbaka till Luntmakargatan. I stället för att fika eller shoppa eller bara fippla med mobilen i väntrummet. I gengäld tog jag tunnelbanan hem efteråt. Jag orkade verkligen inte gå hela vägen hem. Mina ben var som spagetti. Inte bra.

Jag och Andreas pratade mest om hur jag kan hushålla med min begränsade energi i nuläget. När jag inte har tillräckligt med energi (oavsett vad det beror på), så blir den primära reaktionen att jag inte orkar vara social. Trots att energibristen beror på kaloriunderskott. Jag orkar inte med folk. Jag måste vara väldigt restriktiv med vilka som får min uppmärksamhet. Framförallt är det folk jag inte känner, men ändå måste förhålla mig till, som tar mest energi. T.ex poseringscoachen, naprapaten, Anna som gör mina hudbehandlingar, grannar jag möter i entrén, butiksbiträden etc. Eller folk jag inte har något utbyte av att umgås med på gymmet. Såna som jag bara måste "artighetskonversera" med.

Det var ett misstag att boka in TRE saker förra tisdagen. Och det fick jag sota för i flera dagar. Men det ska inte upprepas. Därför har jag flyttat runt lite saker i kalendern den här veckan. För att inte få fler än två sociala aktiviteter samma dag.

Idag var det PT och terapeut.

I morgon är det dubbla behandlingar på Sthlm Aesthetics.

På onsdag är det besök hos AKK Design för att ta mått till bikinin plus telefonmöte med Spinecenter.

På torsdag PT och tatuering.

På fredag träning med Mia (som jag troligen avblåser) och frisör. På kvällen ska jag spela in en video tillsammans med Johanna. Därför måste jag nog träna ensam på förmiddagen.

Naturligtvis ingår träning i ungefär tre timmar varje förmiddag i schemat ovan.

Det finns många människor (säkert de allra flesta) som FÅR energi av sociala aktiviteter och av att prata och omges av människor. Men för mig tar det energi i nio fall av tio. Framförallt när jag har låg energi och de "klampar på" utan att känna in mina osynliga gränser. Då blir jag arg och det tar energi. Framförallt när jag samtidigt ska dölja ilskan och spela med i det sociala samspelet.

Ilska är en tecken på att man behöver sätta en gräns. Det har Andreas lärt mig.

Nå, jag skulle skriva om kanelbullar och det kom att handla mer om min låga energi. Men det hänger liksom ihop. Jag hade verkligen behövt den där kanelbullen idag. I eftermiddag efter terapeuten. Tillsammans med Johanna och tända ljus. Och ett stort glas mjölk.

Kanske i morgon i stället ;)

Det jag är mest stolt över idag är att jag tog mig i kragen och putsade alla fönster mot balkongen och gick till affären och köpte ljung och planterade den i blomlådan. Alltihop tog ungefär en halvtimme. När det var klart invigde Johanna den nya höstfina balkongen med en cigg. Innan hon åkte till en kompis för att sova över där.

Gillar