Kalipermätning och posering

Kvart över åtta satte jag mig på cykeln på gymmet och hann cykla i ungefär fyrtio minuter, innan Farid kom och det var dags för kalipermätning innan PT-passet.

Jag hade tappat från 15,5% till 14,5% fett. Alltså motsvarande sänkning som bodpod visade igår. Bra att veta! De följer varandra. Och jag fick kvitto på att fettet jag tappar främst tas från underhuden, precis som jag vill. Det syns framförallt på biceps, axlarna och magen.

Tänk att jag på helt eget bevåg och bara genom att analysera och lyssna på MIN EGEN KROPP lyckas göra detta! Det är ingen annan som gjort något kostschema eller sagt hur jag ska äta. Jag har bara känt efter själv. För min (och allas) kropp är unik och det som funkar för någon annan funkar inte för mig. Jag behöver mer fett än de flesta, jag kan slarva med proteinet och jag kan definitivt hålla nere på kolhydraterna. Och det är när jag minskar på mitt fettintag jag tappar energi.

Därför bestämde jag och Farid att jag ska öka intaget av fett lite den närmaste tiden. Jag började direkt efter passet, med sojaburgare och sötpotatispommes till lunch, haha! Jag och Johanna delade en portion från Mahalo. Det blev precis lagom mycket (eftersom jag åt upp nästan alla Johannas pommes hon lämnade kvar på tallriken).

Efter lunchen gick jag till zoo-affären och köpte kattsand.

Sedan tog jag tunnelbanan till Lindhagen för att träffa min poseringscoach Maria. Jag hade en hel del ångest, för att jag inte övat nästan något alls. Men det gick bra ändå. Hon kunde ändå se stor skillnad mot för två veckor sedan. Både när det gällde poseringen och att mina muskler blivit hårdare och mer definierade. Skönt med en domare (hon dömde i SM i helgen) som kan bekräfta att min utveckling går framåt.

Jag hade haft planer på att promenera hem, men valde att åka tunnelbana. Det är helt klart något i min kropp som spökar. Gissningsvis en lätt förkylning som immunförsvaret jobbar med. Plus brännskadan på skinkan (jag berättade väl om den?), den förlamade tån (som tar mental energi) och övertrasseringen av det sociala kontot. Jag orkar fortfarande inte med folk i samma utsträckning som vanligt. Bara de jag måste förhålla mig till (Johanna, Farid och Maria). Jag har tryckt bort folk i mobilen idag också, även om jag var tvungen att ringa Stockholms Parkering, eftersom jag inte fått parkeringstillståndet för oktober. Och det måste läggas i vindrutan senast ikväll. Men jag får det inte förrän tidigast på måndag. Killen jag pratade med lovade dock att jag inte skulle få böter under helgen. Det är Josefins bil som står på min plats, så jag hoppas att han hade rätt i det han sa.

I stället för promenad tar jag en eftermiddag och kväll med bara chill. Jag och Johanna åt proteinpannkakor till eftermiddagskaffet. Med vispgrädde och tända ljus. Jag har chattat lite med Petter (som eventuellt kommer hit i början av nästa vecka om han inte får jobb innan dess), googlat bling till poseringsskorna (Maria sa att man kan blinga klackarna) och gett mig in i en massa provocerande diskussioner på Facebook. Jag älskar att skriva en kommentar och få en massa idiotiska påhopp. Framförallt om jag får mest "gilla" och folk som backar upp mitt påstående. Det är ett utmärkt tidsfördriv och lagom ansträngande för min sociala ork. Att skriva är inte lika jobbigt som att prata eller umgås irl.

Nu ska jag laga middag. Nåt med mycket protein, eftersom det inte blev så mycket av en halv sojaburgare till lunch. Jag ska leta i kylen och frysen efter inspiration. Eller i Foodora-appen, haha!

Gillar