Julafton med flickorna

Såhär fina naglar gjorde Johanna på Josefin idag. Olika färger för att passa till alla Josefins träningskläder.

Det var skönt att de hade något att göra ett par timmar, för dagen kändes alldeles för lång. Tack gode gud för alla vanliga dagar och att antalet helgdagar under året är hyfsat begränsade. Julafton är ändå hyfsat hanterbar. Det är värre med nyårsafton och midsommarafton.

Jag är så glad över att Josefin och Johanna har blivit så bra vänner och hänger så mycket med varandra. De verkar prata om allt, är omtänksamma mot varandra och säger alltid snälla saker till och om varandra.

De hade dessutom pratat ihop sig och köpt två julklappar till mig. En pyjamas på Hunkemöller (som jag hintat till Jossan om) och ett par matchande tofflor.

Under dagen har TaeTae och Milly närmat sig varandra. De är nyfikna på varandra, men TaeTae är väldigt tveksam till att bli nära vänner. Han har dock börjat provocera och testa Milly lite. Till exempel när han la sig på ett trappsteg och hindrade Milly från att gå upp. Han var sååååå medveten om att Milly inte vågade gå förbi längst ut på kanten. Men han rörde sig inte ur fläcken. Och han vet att Milly inte kan gå NERFÖR trappan, så han var försiktig för att inte råka skrämma henne (vilket han gjorde vid ett annat tillfälle när han låg på en stol och hon hoppade nedanför).

Jag var ovanför trappan och till slut fick jag Milly att våga gå upp vid sidan av TaeTae, Han rörde henne inte. Han bara lät henne passera.

De känner igen varandra nu och vet att de hör ihop på något sätt. Som kusiner.

Josefin och Milly åkte hem vid åttatiden. Då hade jag lyckats få tag i både Petter och min pappa och pratat en stund med dem. Men inte Sanna. Hon ringde vid halv nio, när hon kom hem från jobbet i stallet (ett naturbruksgymnasium), där hon jobbat hela dagen. I snö och tio minusgrader. Alla hade haft en bra julafton och klarat sig bra utan oss tre.

Gillar