Josefin i Bashult

Josefin är hos Sanna och hennes hästar på Bashults Gård utanför Jönköping. Det är min syster och hennes familj som äger och driver gården, med stort stall, många inhyrningar (säkert 30 hästar) och bed & breakfast. Sanna bor en mil därifrån, men när Jossan är där så bor de i Bashult. Det finns rum ovanpå stallet. På loftet. Gå gärna in och titta på deras hemsida!

Sanna har två egna hästar som står i Bashult. Plus att hon tar hand om och rider flera andra. Bland annat Millan, som är min systers häst. Jag tror att Sanna har även henne på heltid.

I Bashult finns också Emilio, som var Josefins ponny innan vi flyttade till Stockholm. Det är han med stjärnan i pannan på första bilden. Så kul för Jossan att få träffa och rida honom igen! Han ägs av kusinerna nu. De fick honom när vi flyttade. Jossan ville hellre flytta till Stockholm än ha en egen ponny. Trots att hon älskade honom över allt annat. Han var hennes favoritponny, när hon red på ridskola. På Vissmålen i Huskvarna. Varje vecka ville hon rida Emilio, vilket hon inte fick. Men hon måste alltid klappa och pussa på honom. En dag fick hon veta att han var såld och hon storgrät hela vägen hem i bilen.

Vad hon inte visste var att det var JAG som hade köpt honom. I smyg. Vi skulle hämta honom veckan därpå. Jag kommer aldrig glömma hennes reaktion från storgråtande till hickande av skratt, när jag och Sanna blev tvungna att avslöja hemligheten. Vi hade planerat att Sanna skulle komma med en hästtransport, direkt efter ridlektionen veckan därpå. Men eftersom Jossan fick veta att han var såld (av andra elever på ridskolan), så kunde vi inte låta henne vara så fruktansvärt ledsen, haha!

Det var (åtminstone då) hennes livs lyckligaste stund.

Till saken hör att vi (jag minns inte varför) fick köpa Emilio väldigt billigt. Jag tror att vi bara betalade ett par tusen kronor. Ridskolan kunde inte ha kvar honom och när de fick veta att han skulle få komma till just Bashults Gård, så ville de gärna sälja till oss. Därför kändes det viktigt att han fick stanna kvar där och övergå i kusinernas ägo ett par år senare. Han har det väldigt bra där. Och han finns ju kvar i släkten/familjen, så det var inte så svårt för Jossan att lämna bort honom.

Jag vet inte vilken häst Josefin rider på den andra bilden. Troligen Millan. Eller möjligen Bonnie. Bilderna är lite suddiga, för jag har screenat från story-filmer.

Förhoppningsvis blir Jossan avskräckt från att ha häst, efter ett par dagars hårt stallarbete. Hon har nämligen börjat prata (lite för mycket) om att hon vill skaffa häst igen. Vilket jag STARKT avråder ifrån. Jag vet (av egen erfarenhet) att det tar exakt all fritid i anspråk. Och mer därtill. Sanna har haft hästar sedan hon var 15 år, Josefin hade Emilio och jag hade häst under tonåren. Så jag vet. Det förutsätter nästan att hästar är det ENDA intresset man har. Och jag vet att Jossan har väldigt mycket annat hon vill och behöver lägga tid på. Just nu i alla fall.

Gillar