Johanna och Isak

När jag väckte Johanna kvart i elva verkade hon helt okej. Hon berättade att hon inte somnat förrän efter halv två i natt. Jag gick ner i köket för att hämta en RedBull till henne, men det fanns inga. Så jag gjorde en macka och hällde kvarg, granola och honung i en tallrik. Johanna stönade lite men tog ett bett i mackan och sa att Isak skulle komma klockan ett.

Åh, vad bra!

Då hade hon alltså planer med dagen och jag kunde tryggt åka in till stan och äta lunch. Eftersom jag inte har så många vänner kvar, så får jag hålla tillgodo med diverse ex. Sedan vi hade en relation 2017 brukar jag och S träffas och ta en kaffe eller lunch några gånger varje år. Och vi spelar Wordfeud och har därmed en slags daglig kontakt. Jag spelar för övrigt Wordfeud med ytterligare två ex. Folk tycker att det låter knäppt, men för mig känns det helt naturligt att ha kvar människor som betytt något i mitt liv. Även om det är med en viss distans.

Vi möttes utanför Gallerian och satt i solen en stund, innan vi tog hissen upp till Tak. Efter ungefär en och en halv timme hade vi uppdaterat varandra om vad som hänt sedan sist. Det var i oktober eller november, om jag inte minns fel.

Jag var på bra humör efter lunchen och jag hade fått bekräftat att Isak kommit och allt var okej med Johanna. Då fick jag en plötsligt lust att shoppa! Alltså tog jag trappan ner till Gallerian och gick till Vila. Jag hade tittat in där som hastigast, innan lunchen, för jag var lite tidig. Och jag hade sett en massa snygga kläder.

För den som tycker att jag shoppat mycket på senaste tiden (på Zara och Nelly) kan jag meddela att det var ett stort HÅL i min garderob. Jag har bara köpt träningskläder de senaste fem åren. Typ, Jag har verkligen försökt köpa vanliga kläder, men varken haft lust eller känt någon mening. När skulle jag använda dem? Antingen var jag på gymmet eller gick i myskläder på Ekerö. Men nu bor jag i stan och jag ska försöka få igång ett LIV och då är ett av de första stegen att börja klä mig.

Jag hade faktiskt tänkt anlita en stylist jag känner, men sedan kom jag på att hon säkert skulle föreslå en massa obekväma kläder som sitter åt. Jag klarar inte när det sitter åt. Och inte höga klackar. Allt måste vara löst och bekvämt. Så jag skulle säkert ändå säga nej till allt hon föreslår.

Det betyder att jag kan köpa dubbelt så mycket kläder, när jag inte behöver betala dyrt för hennes tjänster.

När jag kom in på Vila plockade jag till mig allt jag tittat på. Tio plagg. Och jag gick till kassan för att betala. Utan att prova. Jag provar aldrig. Men det kommer en haul när jag provar dem hemma, jag lovar!

När jag kom hem hittade jag Johanna och Isak i Johannas rum. Isak åt en matlådan han hade haft med sig. Han är värre än jag med mat. Jag äter typ hela tiden, men han äter ännu oftare. Han åt matlådan som mellanmål, innan de skulle åka till Mall of Scandinavia och äta sushi, haha!

När de ändå skulle åka till MoS och jag visste att Johanna skulle äta (hon lovade att skicka en bild, vilket hon gjorde) passade jag på att ta en promenad runt Årstaviken i det sköna vädret. På hemvägen hämtade jag två paket i en butik på Ringvägen. Jag fattar inte varför DHL har utlämningsställe en kilometer bort. Det är knappt någon mening med att beställa på nätet, när man måste gå tvärs över Södermalm för att hämta. En gång var det två så stora paket att jag måste ta en taxi för att komma hem med dem.

Gillar