Johanna möblerade om

Häromdagen ville Johanna möblera om i sitt rum. När jag kom hem hittade jag henne med en tumstock i handen och hon stod mitt på golvet och kliade sig i huvudet. Hon ville vrida på sängen och ställa den på andra hållet. Men den var 5-10 cm för lång.

- Går det inte att trycka ihop den lite? Sängen är ju mjuk...

- Nej, ramen är gjord av trä så det går inte.

- Kan vi inte testa?

Hon insåg dock att viljan inte räckte hela vägen den här gången, haha!

- Då vill jag flytta sängen så att den står närmast fönstret, sa hon då.

- Behöver du hjälp?

- Nej, jag klarar mig. Annars ropar jag!

Jag gick ner i köket och i ett par timmar hörde jag henne släpa omkring möbler och plocka och fixa i sitt rum. När jag gick upp för att titta hade hon flyttat på ALLT och gjort det så fint! Men jag var bekymrad över hur hon skulle kunna dra för mörkläggningsgardinerna, när sängen stod tryckt mot fönstret/elementet.

- Jag löser det ikväll, sa Johanna.

- Det skulle vara bättre med en rullgardin...

- Nej, det går bra! Det är onödigt, jag ska ju snart flytta ändå.

Visserligen. Men de fula plastiga mörkläggningsgardinerna hängde där när vi flyttade in och inför en eventuell försäljning skulle jag säkert vinna på att montera en rullgardin. Både inför visning/fotografering och när det gäller att få tillbaka pengarna. Dessutom skulle en rullgardin innebära att jag kan hänga upp finare gardinlängder vid sidorna av fönstret.

Och om jag bestämmer mig för att bo kvar (eller bara i väntan på försäljning och flytt) vill jag ha ett bra och trevligt gästrum med bra mörkläggning.

Alltså kontaktade jag Gardinmagasinet (som hjälpte mig både på Ekerö, på Östermalm och i mitt sovrum här på Södermalm) och beställde en rullgardin. De kommer och monterar den i januari. Check!

I brist på annat hittar jag alltid saker att fixa i mitt hem!

Gillar