Johanna dygnar och filmar

När jag gick till gymmet i morse hade Johanna varit vaken hela natten. Hon satt och sminkade sig för att filma en video. Wow!

När hon INTE filmar är det ett tydligt tecken på att hon inte mår bra. Det händer att hon tvingar sig att filma även om hon mår dåligt, men om jag tittar tillbaka på de ungefär åtta år hon haft sin Youtube-kanal, så brukar videos betyda att hon har en bra period och inga videos betyder att hon mår dåligt.

Jag lovade att vara borta i minst tre timmar. Från klockan åtta till elva. Hon filmar bara när hon är ensam hemma.

Trots lätt duggregn promenerade jag de 2,8 kilometrarna till gymmet. På gymmet körde jag bröst och axlar i drygt två timmar. I mina nya träningstights.

Ser ni gubben på bilden bakom mig? Jag får verkligen panik på honom! Han går omkring och hostar och harklar sig, så man tror att man är på ett ålderdomshem bland en massa gamlingar som kraxar och håller på. Så irriterande. Plus att han mest bara sitter i maskinerna. Och stirrar. Och han stör alla genom att prata. Jag undviker medvetet att möta hans blick och ignorerar honom. För ett par år sedan kom han fram till mig:

- Jag är äldst här på gymmet. Hur gammal tror du att jag är?

Jag jämförde med min far och med en man som tränade på mitt gamla gym på Ekerö. De var 73 respektive 71 år och såg betydligt yngre ut än han. Så jag svarade 74 och trodde att jag la mig snäppet under hans ålder.

- Nä, jag är 67 år, sa han surt och gick därifrån.

Haha, han som ville höra hur ung han såg ut! Nu är jag egentligen ingen elak person, men om ni hade haft hans hostande intill er i två timmar (av någon jävla märklig anledning hängde han efter mig vart jag än gick idag) hade det bubblat av irritation i er också.

Klockan var elva när jag gick ut från gymmet. Jag köpte en banan och en stor mugg kaffe på Pressbyrån och promenerade hem också. I regnet. Men jag gillar regn, om det inte vräker ner som det gjorde igår. På gymmet hörde jag att två stycken hade fått översvämning i sina hus. Det regnade verkligen konstant hela dagen igår. Som en kran från himlen. Idag regnar det med måtta.

När jag kom hem beställde vi sushi. Johanna hade just avslutat sitt filmande och jag tog en dusch innan maten kom. Eftersom lilla fröken var fixad och "camera ready" fick jag för en gångs skull ta kort på henne vid matbordet.

Om en stund ska vi åka till Maria ungdom och sedan ska Johanna försöka hålla sig vaken åtminstone till klockan 21. Jag håller tummarna att hon lyckas och att hon går med på att ta Melatonin och Theralen, för att sova förbi risken att vakna runt midnatt och inte kunna somna om.

Gillar