Johanna är ute och reser igen

Klockan tolv följde jag med Johanna till Centralstationen. Vi tog tunnelbanan från Mariatorget till T-centralen. Johanna köpte en RedBull och sedan hann vi gå ut, så att hon kunde ta en cigg innan tåget gick. Hon var lugn och sammanbiten, men jag visste att hon hade väldigt mycket fjärilar i magen.

- Mamma, känner alla såhär när de ska åka tåg?

- Kanske inte alla, men många får lite resfeber när de ska åka någonstans. Eller fjärilar i magen när de ska göra saker de aldrig gjort tidigare. Det får nog de flesta faktiskt. Det är helt normalt. Sedan finns det några som får fjärilar i magen av spänning och förväntan i stället för av nervositet och oro.

Vi hittade perrong 14, tåg 533 och vagn 5. Johanna steg på och hittade sin plats. Återigen gick en tacksamhetens tanke till corona och restriktionerna, vilket innebar att ingen skulle sitta på sätet bredvid henne. Att behöva sitta bredvid en främmande person är hennes absolut största skräck, när hon åker tåg eller flyg.

När jag lämnat Johanna vid tåget promenerade jag hem via Drottninggatan och gamla stan. Jag tog en vända på Åhléns City, men köpte ingenting.

På vägen hem beställde jag en Pad Thai med Foodora och hann precis byta lakan och plocka undan i Johannas rum, innan budet ringde på dörren. Och när jag satte mig med kaffet och datorn (för att skriva detta inägg) fick jag ett sms med denna bilden:

Vad skönt! Johanna har kommit fram till Linköping och Maciej har hämtat henne. De har längtat efter varandra och jag är så glad att hon tog mod till sig att åka dit. De står varandra nära sedan Maciej bodde hos oss några månader förra vintern och de har känt varandra i flera år. De brukade åka på bland annat Heyou tillsammans.

Att hon varit uppe ur sängen i tio dagar gör att motståndet inför att hitta på saker inte är lika stort längre. Eftersom hon sovit på Maria ungdom, i Örebro och Göteborg och hos Josefin två gånger de senaste två veckorna, så var steget att åka till Maciej inte lika stort, som om hon hade fortsatt isolera sig hemma i sängen.

Nu håller jag tummarna att det ena fortsätter att leda till det andra. I en positiv spiral den här gången.

Tänk om den här plötsliga och tvära vändningen beror på att hon slutade helt tvärt med alla mediciner? Det verkar ju faktiskt så!

Gillar