Johanna är hemma

När Johanna klev på tåget i Linköping igår kväll hade vi kontakt. Via sms. Jag frågade om hon hade hittat sin plats och kände sig trygg inför resan

- Mamma, någon annan sitter på min plats!

- Säg till honom då.

- Jag vågar inte. Kan jag sätta mig på sätet bakom? Det är tomt där.

- Gör det!

- Tänk om jag är på fel vagn. Men det stod vagn 6.

- Då är det nog rätt. Någon har satt sig fel. Fråga konduktören när han eller hon kommer.

- Men det kommer aldrig någon och kollar biljetten på grund av corona. Finns det någon chans att han har plats 38 och jag 37? Får man säten bredvid varandra? Jag har en massa packning och han har en massa packning.

Jag märker att paniken är väldigt nära, så jag försöker ringa upp henne. Men hon svarar inte så jag messar i stället.

- Det verkar väldigt konstigt att ni skulle fått platser bredvid varandra. Sätt dig bakom. Just nu är det ju ledigt. Nästa stopp är Norrköping. Då kanske det kommer någon och säger att det är hans eller hennes plats.

- Och vafan gör jag då?

- Du ringer till mig, så löser vi det. Är det många lediga platser på tåget?

- Alla andra sitter ensamma och några säten är helt lediga.

- I så fall tar du ett annat ledigt säte. Jag finns här hela tiden. Ring eller skriv så svarar jag direkt.

Johanna lugnade sig, men jag vet att hon satt på helspänn hela resan. Beredd på att någon skulle konfrontera henne med att hon satt fel. Så jäkla typiskt! Jag skulle kunna strypa den person som tog hennes plats. Men det visade sig att hon fick sitt straff. Efter en stund spillde han nämligen ut hela sin öl och blev tvungen att flytta sig, haha! Men jag skrev till Johanna att sitta kvar där hon satt.

När jag mötte Johanna vid tåget igår var hon fullastad. Hon skulle tagit sig hem själv, men eftersom hon hade shoppat så mycket tillsammans med Maciej måste jag hjälpa henne att bära. Förutom att shoppa, så hade hon gjort fillers. I näsan. Tack och lov ser den likadan ut som innan.

I natt har jag sovit lite oroligt. Det var ovant att ha Johanna hemma igen. Och oron smög sig på, när jag hörde henne så sent som halv två. Hade hon vaknat eller fortfarande inte somnat? Hon verkade hämta vatten. Eftersom hon fortfarande sover har jag inte kunnat fråga.

Själv låg jag vaken i någon timme i natt och ändå vaknade jag vid halv fem. Jag var på gymmet klockan sju. Till ungefär halv tio. Jag körde bröst och axlar och träffade flera personer jag brukar prata med.

Klockan tolv ska jag äta lunch på stan och innan jag går vill jag försäkra mig om att Johanna är okej. Har hon inte vaknat om en halvtimme väcker jag henne.

Gillar