Jag vaknade 03:42

Innehåller affiliate-länkar

I natt har jag bara sovit 3 timmar och 56 minuter. När jag vaknade klockan 03:42 kunde jag inte somna om. Naturligtvis började tankarna på tävlingen att snurra. Kommer den bli av eller inte? När får jag veta? Kommer jag kunna fokusera och hålla motivationen de sista två veckorna, om det finns risk för att jag inte får ställa upp i tävlingen? Har jag redan tappat sugen?

Ja, det har jag nog. Av ren självbevarelsedrift. Jag upptäckte nämligen att tankarna hamnade mer på vad jag ska göra i stället - redan idag - om jag släpper fokus på träning och tävling.

Idag har jag anmält förhinder till en årsstämma i Jönköping, för att kunna gå på poseringskursen. Men om jag ändå inte ska tävla, så vill jag hellre vara med på stämman. Det känns mer relevant.

Och varför ska jag ligga i sängen och vara vrålhungrig klockan tre på morgonen, om jag inte måste hålla koll på kaloriintaget?

Alltså steg jag upp och drack mitt kaffe. Och åt frukost (100 kcal extra) redan halv fem. Det får bli en andra frukost klockan sju. Vad spelar det för roll längre?

Det jobbigast just nu är ovissheten. Jag är bra på att gilla läget, men då måste jag veta vilket läge jag ska gilla. Jag kan inte hålla ett fokus i väntan på besked. För säkerhets skull. Då släpper jag hellre och går vidare. Hittar något annat att fokusera på och förhålla mig till.

Det är alltså årsstämmor i Jönköping idag. Och i morgon. Om det inte vore för tävlingen hade jag åkt dit, sovit på hotell och deltagit. Plötsligt känns det helt fel att INTE åka dit. Jag har liksom inget giltigt skäl längre. Men eftersom jag fortfarande inte VET vad som gäller, så måste jag förutsätta att det blir tävling och försöka hålla fokus där. Och inte åka till Jönköping.

Troligen blir det någon form av jämkning. Jag får se vad som sägs under förmiddagen. Prata med Farid. Vi kör ett pt-pass klockan 9. Jag har mailat Luciapokalen och bett om ett snabbt besked. Kanske stänger de för publik, för att hålla antalet personer under 100 stycken. Kanske avbokar jag Maria (poseringscoachen) i eftermiddag och deltar på stämman via Teams. Det hade jag redan planerat att göra i morgon. Jag och Johanna har pratat om att åka ner till Jönköping över dagen i morgon, men jag ville helst inte missa min träning på förmiddagen. Nu spelar det inte längre någon roll.

Alltså får vi se. Både dagen och morgondagen blev plötsligt oklara. Liksom de kommande två veckorna. Och det är just ovissheten som känns påfrestande. Att inte få tävla känns som ett mindre problem. Något jag ändå kan rycka på axlarna åt. Ett sätt att markera mitt motstånd till vaccinpass. Att jag till och med väljer bort en tävling, bara jag slipper ta vaccinet. Så stark är jag i min övertygelse att det inte är bra för kroppen.

Frågan är hur många inskränkningar som kommer krävas i mitt liv, för att jag ska rätta in mig i ledet och kavla upp ärmen? Med risk för mitt liv och min hälsa.

Nedan en bild på alla mina nya doftljus, som jag beställde från Rum & Skönhet. Dels min favorit Cinnamon & Apple och dels en juldoft som heter Christmas Cookie. Dessutom fick jag en gåva. En fin läppenna. Trevligt!

Gillar