Jag ser för jävlig ut!

Jag får en chock varje gång jag tittar mig i spegeln. Att ta selfies är inte att tänka på. Det senaste året har slitit enormt på mitt utseende. Allt drar nedåt och det beror inte enbart på åldern. Tidigare har det varit någorlunda bra perioder mellan varven och då brukar mungiporna leta sig uppåt igen. Men inte nu. Nu ser jag ut som sju svåra år. Trots att de bara varit fem.

I lördags kväll kände jag att jag inte orkar mer. Inte en enda krasch till. Inte ens en enda orolig sekund till. Det kändes tvärstopp. På söndagen ringde jag till Johannas pappa och sa att han måste ta över. Om så bara för en vecka. På måndagen rämnade tillvaron igen. Jag befann mig på gränsen för vad jag orkar redan innan. Ändå klarade jag det.

Men som sagt, det får konsekvenser. Hur ska mungiporna kunna gå uppåt och ögonen glittra, när hela tillvaron går lodrätt rakt ner i helvetet? Det är klart att de följer med ner i avgrunden.

Om inte livet vänder uppåt, så måste jag helt enkelt vända mungiporna. Om de vänds upp kanske livet hakar på? Jag måste såklart testa!

Därför bokade jag en tid för injektionsbehandling på Akademikliniken vid Mariatorget. Fördelen här i Stockholm är att det alltid finns tider att få samma dag. Till allt. Vad man än blir sugen på. När vi bodde i Jönköping fick man alltid vänta i flera veckor på allt. Oavsett om man ville ha nya naglar, massage eller göra en tatuering. Men inte här. Här kan man få en tid omedelbart.

Förutom injektionsbehandling bokade jag tid för medicinsk fotvård inklusive underbensmassage. Det ena klockan 11:20 och det andra klockan 14:15. Jag går till världens bästa fotklinik! Den ligger vid Liljeholmskajen. John Galva är grymt duktig!

Så jag har haft en riktig lyxdag! Det kunde jag unna mig, eftersom Johanna skulle sitta hos frisören i tre timmar och inte behövde övervakning, Jag följde henne till salongen på Hantverksgatan i en Bolt klockan tio, innan jag promenerade till Hötorget och tog tunnelbanan till Liljeholmen.

Jag brukar försöka ge mig själv någon typ av "tröst" eller "egenvård" efter en extra kämpig vända med Johanna. Det kan vara massage, ansiktsbehandling eller bara nya fina underkläder. Tack och lov har jag råd att skämma bort mig själv när det behövs.

På väg till Sjövikskliniken köpte jag med mig en kaffe och en kardemummabulle. Nu skulle det fan sättas guldkant på tillvaron!

Gillar