Jag saknar fredagsfeeling

Det är väldigt många år sedan jag hade fredagsfeeling och såg fram emot helgerna. Nu är det tvärtom. Det är bara jobbigt med helger.

- Tunnelbanan går mer sällan och jag måste tajma tågen när jag ska till gymmet på morgonen.

- Det är mer och fler random folk på gymmet.

- Det är mer folk på stan när jag känner för att shoppa.

- Det är fler som promenerar längs Årstaviken om solen skiner.

- Det är mer ensamt att vara ensam, när alla andra hittar på trevliga saker med sin familj eller sin partner.

Men det är bara att ta ett djupt andetag. Det är snart måndag igen. Tack och lov.

Den här bilden tog jag i morse. När jag satt med kaffet. Just då kändes det ändå ganska okej med fredag, för jag hade ingen PT-tid att passa, ingen läkartid, ingen bodpod och inget styrelsemöte. Bara egen träning på förmiddagen och naprapat på eftermiddagen.

Tennisarmbågen har blivit lite sämre igen, så den behövde mer stödvågsbehandling av Tim på Totalkropp. Jag promenerade dit och hem. Plus till gymmet på morgonen. Totalt en mil. Jag tror att min sociala övertrassering beror på att jag inte har tagit så många promenader på senaste tiden. Att jag dragit ner på dem. De är verkligen nödvändiga för mitt mentala välbefinnande. Som reboot av hjärnan liksom. Utan dem blir jag liksom överkokt i skallen och vill bara skrika när någon tilltalar mig. Eller när telefonen ringer.

Att promenera till och från möten, naprapat, läkartid, bodpod, gymmet etc. är inte samma sak som att ta en "vanlig" promenad. Men bättre än inget. Störst effekt får jag dock i tystnad i skogen. När jag inte behöver passa en tid, titta på klockan eller förhålla mig till något i omvärlden.

På hemvägen hämtade jag ett paket till Johanna. Vi får paket till väldigt många olika ställen, av vilka vissa ligger längre bort än andra. Bland annat Odicho Livs på Ringvägen. Två ställen ligger på Rosenlundsgatan, som också är ganska långt bort. Helst vill vi få paket till Instabox på Coop vid Södra Station eller Spel & Tobak inne på Södra station.

Nu ska jag börja med middagen. Det blir lax i ugnen, med sån där färdig sås att bara hälla på. Och kokt potatis. Farid säger att jag ska äta mer lax och mer potatis, så då får det bli så.

Gillar