Jag passar Milly

Idag skulle Josefin och Johanna till kommunens aktivitetsansvar, Aim. Jag kontaktade dem för någon månad sedan och fick med mig Johanna på ett första möte. Hon var inte helt negativ efteråt och jag funderade på hur jag skulle få dit henne igen, för att börja spåna lite kring vad hon vill och vad de skulle kunna hjälpa henne med. Både jag, Johanna och alla runtomkring vill att Johanna kommer i någon typ av sysselsättning. Utbildning, jobb, praktik eller bara en stående aktivitet.

Men jag ville inte att Johanna skulle känna sig tvingad, så jag tänkte att det får ta den tid det tar. Nu visste hon i alla fall att Aim finns.

När Josefin sa att hon vill läsa in gymnasiet, för att kunna söka andra utbildningar, så kopplade jag ihop henne med Mikaela, som vi hade träffat.

Då såg jag och Mikaela chansen att få dit Johanna igen, genom att skicka dit henne tillsammans med sin syster.

Nu är de alltså där båda två, för att få veta lite mer om vilken hjälp som finns att få. Josefin inser att hon inte kan hålla på med OnlyFans för evigt (puh!) och Johanna behöver bryta sin isolering och hitta mening och sammanhang. Jag håller tummarna att detta kan leda till något för dem båda.

Och under tiden passar jag sötaste lilla Milly!

Gillar