Jag måste ha ett knivskarpt fokus

En av mina främsta egenskaper är min självdisciplin. Jag har aldrig träffat någon med lika mycket disciplin. På riktigt. Den kan ta mig exakt vart jag vill. Det förutsätter dock en sak:

ETT KNIVSKARPT FOKUS

Mitt fokus på tävlingen har varit knivskarpt. Ända längst ut på eggen. Men idag har målbilden blivit suddigare och suddigare. Objektivet har vridits flera varv åt fel håll och tappat sin skärpa. Och då tappade jag min motivation.

På gymmet glömde jag starta min Apple-watch. Det har aldrig hänt tidigare.

Dessutom hade jag ingen lust att träna. Konstigt nog kände jag mig ändå stark, men mer på ett segt än explosivt sätt. Jag lyfte de vikter Farid lastade på, men mitt fokus låg någon annanstans. Och jag blev mer och mer upprörd över regeringen och Folkhälsomyndigeten och att de tar sig friheten att begränsa mitt liv och mina mänskliga rättigheter. Att de tränger mig längre och längre in i ett hörn, för att "öka incitamentet hos ovaccinerade att ta sprutorna". Det var så han sa, Tegnell, idag på presskonferensen. Jävla idioter.

Jag fick svar från Luciapokalen runt lunchtid:

Tyvärr vet vi inte så mycket mer för tillfället än vad som sades på presskonferensen igår. Förkrossande nyheter, vi var helt knäckta igår. Men vi håller på att undersöka detta för fullt och har möte med FHM idag. Vi hoppas såklart på att de ska införa denna restriktion efter tävlingen istället för 1 december eller att PCR-test eller dylikt ska vara godkänt som covidpass.
Så snart vi har något konkret att meddela kommer vi att meddela alla atleter och även skriva info på hemsidan och sociala medier.
Men nej det är inte möjligt att stänga för publik och komma under dessa 100 personer, det är för många atleter, funktionärer, domare osv så det är dessvärre inte ett alternativ. Vi såg över den möjligheten igår och kom snabbt fram till att det inte kommer att gå.

Det finns inget annat att göra, än att avvakta och se vilka beslut som tas. Enligt FHM är spelare, ledare och domare fråntagna kravet på vaccinpass vid idrottsevenemang. Kanske kommer det gälla även på Luciapokalen?

I vilket fall som helst, så har jag tappat tävlingslusten.

Jag avbokade poseringen idag och deltog på årsstämmorna i stället. Via Teams. Just idag kändes det viktigare. Prioriteringsordningen ändrades. Jag kommer att deltaga digitalt på mötet i morgon också. Jag gjorde vego-burgare med brioche-bröd och extra mycket strips till lunch. 601 kcal. Men det sket jag i. Johanna var så upprörd för min skull att hon glömde bort att inte äta. Hon åt upp nästan hela sin portion. Inget ont som inte har något gott med sig.

Ni vet vad min blogg heter. Livet med Anso - När livet kommer emellan. Det är precis så det alltid är. Livet kommer ALLTID emellan, när jag planerar saker eller sätter upp stora mål. Jag är inte förvånad längre. Och det är säkert så det ska vara. Jag är ingen tävlingsmänniska, så jag måste inte gå i mål. Eller nå mina mål. Jag gillar vägen dit. Och den har jag ju nästan avverkat. I flera månader. Om jag missar de sista två veckorna spelar faktiskt inte så jättestor roll. Ni ser, jag har redan börjat "gilla läget". Jag är inte så upprörd pga tävlingen längre, mest vaccinpassen i allmänhet. Och oron över vad som blir nästa steg. Vaccinpass på gym och restauranger? Om jag inte får träna kan jag lika gärna checka ut. Helt.

Jag promenerade förresten hem från gymmet idag. När jag kom ut därifrån var det nämligen jättefint väder. Så jag tog en omväg på 5-6 kilometer längs Årstaviken ända till Skanstull. Det var skönt, innan jag skulle sitta vid Teams hela eftermiddagen.

Gillar