Jag måste flytta!

Ända sedan jag flyttade till lägenheten på Södermalm har jag uppskattat ljud från grannarna och tyckt att det varit helt okej med både partymusik från grannen och folk som har fest på gården. Natt-spring i trappan har varit mindre okej, men jag har vant mig och har inte blivit så väldigt mycket störd av det. Fördelen med att ha folk omkring mig har övervägt nackdelen med ljud.

Tills nu.

Nu är det ta mig fan fest på gården varenda kväll och natt. Varje eftermiddag dukas det i orangeriet och varje kväll strömmar det in gäster utifrån. Just nu verkar det vara studentmottagningar. I torsdags var det disko och skratt och prat till klockan ett på natten och därefter började de städa och bära möbler och prylar i trapphuset.

Igår var det lugnare, men jag måste ändå sova med fönstret stängt och det hördes väldigt mycket i alla fall.

Och nu har de dukat tills ikväll också.

Jag ville bo i en fastighet utan lekpark och dagis på gården. I stället fick jag en partygård. I stället för oväsen på dagen fick jag oväsen på natten.

Lägg till att man måste passera alla finklädda människor varje gång man ska in eller ut genom porten. Och när man måste slänga soporna (tunnorna är bredvid orangeriet) bredvid folk som dricker champagne och glor när man kommer ner i myskläder och tofflor.

Nä, när Johanna flyttar hemifrån i början av 2022 tänker jag faktiskt inte bo kvar här. Dels är det onödigt att bo på 120 kvm och med tanke på den störda nattsömnen känns det helt klart smartare att flytta någon annanstans. Jag har redan börjat googla treor på Södermalm. Kanske vid Nytorget i stället...?

Gillar