Jag har övertrasserat mitt konto

Idag har jag varit fortsatt utmattad. Mitt konto för social interaktion är övertrasserat. Gårdagen tog på mina sociala krafter och jag återhämtade mig inte under natten.

Min sociala utmattning märks inte och jag kan dölja den. Eller skärpa till mig. Men jag har haft stort behov av tystnad och jag har tryckt bort samtal på mobilen. För att det känts helt omöjligt att konversera.

Dessutom har jag haft ganska dåligt med energi i övrigt. Jämfört med annars. Det gick trögt på gymmet och det var inte lika roligt.

Det kan visserligen berott på att kroppen inte fått sin vanliga laddning på morgonen. Inget kaffe och ingen frukost. Jag är väldigt känslig för rubbningar av mina rutiner. EXTREMT känslig faktiskt.

I morse gick jag hemifrån klockan sju. På fastande mage. Fyra kilometer till Ylab på Artillerigatan. Det var dags för Bodpod-mätning igen. Efter mätningen gick jag in på Tösse bageri och drack två koppar kaffe och åt en ostfralla, innan jag tog tunnelbanan till gymmet. När jag passerade Pressbyrån köpte jag ytterligare en stor mugg kaffe.

Jag hade alltså inte laddat med min vanliga portion med fil och müsli, vilket jag tror påverkade energinivån under träningspasset. Plus att jag tvingats vara social med ytterligare en främmande person (han som gjorde mätningen på Ylab) innan jag hunnit återhämta mig efter gårdagen.

Trots det tog jag mig igenom ett tretimmarspass och småpratade med lite folk. Det var främst i slutet jag dippade. Därför gick jag till Kato och käkade en pokébowl direkt efter gymmet (för att fylla på med energi) och därefter till solariet (för att vila).

Därefter blev det promenad hem, med pakethämtning på två ställen, en kaffe (och havrekaka!) på Bröd & Salt och köp av kvarg (och lite annat) på Lidl. Klockan hann bli nästan tre innan jag var hemma.

Tystnad. Ljuvliga tystnad. Jag orkade inte ens sätta på radion. Och jag tryckte bort två samtal. Dock blev jag tvungen att ringa ett par samtal, till både Svea Ekonomi och Audi Finans, för att rätta till några felaktiga fakturor. Egentligen orkade jag inte, men jag hade bestämt mig för att ta hand om alla surdegar på skrivbordet idag. Och skicka alla underlag inför bokslutet till redovisningen. För det ena bolaget. Det andra har jag till december på mig.

Det känns skönt nu ikväll, att jag fick allt pappersarbete avklarat. Det har hängt över mig ett tag. Rättare sagt i tre veckor. Det är snart ny månad och dags igen, haha! Men inte förrän nästa vecka. Då ska jag göra det direkt, för att det inte ska ligga och ta onödig energi hela månaden.

För jag behöver all energi jag kan få nu. Jag får inte slösa på den. Jag går på mina reserver nu och måste hushålla. Resultatet från dagens mätning visade att jag tappar mer fett än muskelmassa. Jättebra! Av ett och ett halvt kilos viktnedgång var ett kilo fettmassa. Jag har minskat från 13,6% till 12,5% fett. Det betyder att jag kan fortsätta som jag gör, så länge jag inte tappar energi och inte orkar träna lika hårt som hittills. Att orka träna är en förutsättning för att behålla muskelmassan.

Nu har jag och Johanna varit och hämtat/skickat paket och jag har letat fram en pigg-boll jag visste låg i källarförrådet. Den rullar jag under min vänstra hålfot. Det är dags att hoppa in i duschen, plocka fram lite kvällsmat och sätta sig i soffan en stund. I morgon är det både PT-träning med Farid och poseringsträning med Maria. Då måste jag ha återfått mina sociala krafter.

Gillar