Inflammation i armbågen

I onsdags bad jag min naprapat Victor på InMo jobba med min högra arm. Dels tennisarmbågen och dels skuldran, där en "jobbig punkt" strålar ner i armen. Jag går ständigt och trycker skuldran mot allt utstickande i rätt höjd. Och jag bad Josefin köra med massagepistolen. Allt utan resultat.

Det enda som brukar hjälpa är NÅLAR. Jag älskar nålar och kände mig i desperat behov efter typ tusen stycken. Djupt in. Länge. Sådär så att hela jag flyger i luften, när de träffar helt rätt. Därför bokade jag tid hos min andra naprapat, Tim på Totalkropp. Han har räddat mig många gånger tidigare. Bland annat i juli 2015, när vi just hade flyttat till Stockholm och jag inte kunde lyfta armarna efter att ha packat och packat upp hundra flyttlådor och städat ett hus på 420 kvm och rollat alla tak i nya lägenheten.

Jag fick en tid samma dag. Igår. Tim vet att jag ÄLSKAR akupunktur och satte ivrigt igång med sina stick. Han började med underarmen och konstaterade att jag hade en långt gången tennisarmbåge, som lett till inflammation i senfästet i armbågen. Förutom 10-15 nålar i arm och skuldra fick jag därför stötvågsbehandling på armbågen.

Jag ska tillbaka fyra eller fem gånger. En gång i veckan.

Och jag ska undvika allt svajpande och skrivande på mobilen. Och i möjligaste mån låta bli även datorn. Framförallt "plattan" där jag använder det förrädiska långfingret. Precis som på mobilen. Ajabaja!

Eftersom jag är extremt fokuserad på att låta armen läka (för att kunna träna obehindrat inför tävlingen) tänker jag verkligen minska mitt mobil- och datoranvändande. Jag kommer svara kortfattat på mail och sms. Om jag svarar överhuvudtaget.

På gymmet ska jag undvika hantellyft åt sidan och bicepscurls, vilket är de övningar som gör ont. Till dragövningar måste jag börja använda dragremmar, för att avlasta greppet. Och jag ska göra både rehab- och stretchövningar.

Det kommer alltså bli väldigt sparsamt med inlägg här på bloggen den närmaste tiden.

Gillar