Igår kväll

Precis som SMHI hade sagt, så försvann regnet och solen tittade fram igår kväll. Och jag kunde ta min kvällspromenad som planerat. Runt Söder- och Norr Mälarstrand. En runda på 8-9 kilometer.

Min plan var att köpa en glass på Coppa Gelatokiosken, men just när jag passerade ställde sig två tjejer vid luckan och jag såg på deras tveksamma kroppsspråk att deras beställning skulle ta lång tid. När de dessutom bad att få smaka på glassen, innan de bestämde sig, så pallade jag inte. Jag klarar verkligen inte av tveksamma personer framför mig i köer. Man bestämmer sig för vad man ska ha INNAN man kommer fram till kassan eller ställer sig i kö för att beställa. Väl framme lägger man snabbt sin beställning.

I stället tänkte jag köpa saffransglass i Gamla stan, om de inte hade stängt när jag kom dit vid åttatiden. Men på vägen ångrade jag mig och blev mer sugen på en ostfralla. Den jag åt på förmiddagen i Vinterviken var ju så sabla äcklig att jag behövde en GOD fralla innan dagens slut. Alltså skippade jag glassen och köpte en fralla på Coop i stället, som jag åt med smör och ost till kvällsmat. Tillsammans med 200 gram kvarg och en kiwi.

Under min promenad "träffade" jag Schyffert, Dorsin och Rheborg. De gick irriterande långsamt framför mig i trappan från Västerbron ner till Rålis. Rheborg ledde en skraltig cykel. Jag undrade vad det var för oförskämda typer som inte släppte förbi mig, när de uppenbarligen såg att jag promenerade snabbt och blev hindrad av dem. Inte förrän jag surt trängde mig förbi nedanför trappan såg jag att det var dessa tre herrar. Sorry för suddig bild, men jag tog en selfie och zoomade in dem.

Johanna stannade kvar hos Josefin ytterligare en natt. Det känns så skönt att de har varandra och framförallt att Johanna får miljöombyte och hänger någon annanstans än bara hemma. På SIP-mötet var det av de andras fokus, att få ut Johanna på "aktiviteter" för att få nya inputs och inte fastna innanför våra fyra väggar. Vilket hon inte gör! Bara när hon mår riktigt dåligt. Annars kommer hon faktiskt ut på något varje dag. Oftast på eget initiativ.

Häromdagen köpte Johanna pärlor när hon var på Mall of Scandinavia och nu håller hon och Josefin på att göra armband. Ett helt och hållet eget initiativ.

Gillar