Hemmafix på fm

Jag började dagen med att färga utväxten och lägga ut en annons på TipTapp. Jag behövde bli av med alla kartonger och plast efter möbelleveranserna igår och i onsdags. Klockan tio var håret tvättat och klart och en halvtimme senare hade skräpet blivit hämtat. Vad skulle jag ha gjort utan TipTapp?

Nästa projekt var den gamla (fyra veckor) felköpta mattan i vardagsrummet. Jag rullade ihop den och kånkade uppför trappan till mitt sovrum. Jag var helt säker på att den skulle passa där. Men icke! Den nya ljusgrå sänggaveln blev grön när mattan kom in i rummet. Snabbt ut igen, innan jag skulle börja hata sänggaveln.

Att mattan blev ett felköp till vardagsrummet berodde på att jag egentligen köpte den till Josefins lägenhet, men eftersom jag hastigt och lustigt bestämde mig för att sälja villan och flytta, så ville hon hellre ha en svart matta jag hade där. Mattan är jättefin, men EXAKT samma färg som soffan (och nästan som gardinerna), så det blev helt mesigt i vardagsrummet. Beige, beige och beige. Jag som behöver färg i mitt liv.

När jag stod där med mattrullen, så kom jag på den lysande idén att lägga mattan i Johannas nagelsalong. Jag mätte och den passade! Det var inte helt enkelt att lyfta på glasskåpet och hurtsen och samtidigt få under mattan, men ensam är stark. När det inte finns någon hjälp inom räckhåll klarar jag allt.

Nu är det tomt i vardagsrummet utan någon matta. Men den nya kommer ju ikväll. Hoppas att det blir bra med en blå. Annars kanske mattan funkar ihop med sänggaveln i mitt sovrum :)

Jag måste förresten visa hur bra det blev med de nya barstolarna vid köksön! De var värda att vänta på i flera veckor.

Gillar