Heldag på bryggan och kvällspromenad på Skeppsholmen och Kastellholmen

Med tanke på att jag haft saker som avbrutit mina stunder på bryggan varje dag den här veckan (må: få iväg flickorna till Jönköping, ti: sexuellt ofredande, on: Johanna som inte svarade i telefon och to: terapeuten), så bestämde jag mig igår för att ha en HELDAG på bryggan idag. Och så blev det.

Jag tränade till klockan 10:20, köpte kaffe och fralla och landade på bryggan halv elva. Jag hade bestämt träff med Sami och han kom strax efter mig. Inte för att sola, utan bara för att hänga/prata en timme innan han skulle till jobbet. Vi hade nämligen inte träffats på länge och behövde "catch up" eller vad man säger.

När han gått var jag ensam resten av dagen, men det var en del folk på bryggan, så jag kände ingen olust över att psykot skulle dyka upp och förstöra idag igen. Även om jag höll ögonen öppna. Redo att ringa 112 om han skulle ofreda mig igen.

Klockan halv fyra hade jag fått nog och gick hemåt. Jag messade Johanna:

"Kaffe och cigg på balkongen om 30?"

Hon skickade en tumme. Vi hade haft lite sms-kontakt under dagen och jag visste att hon ätit gårdagens middag till lunch och att hon fotade kläder hon ska sälja. På bilen sorterar hon postpåsar i storleksordning.

Vid 17-tiden messade Jimmie (han som jobbar med avhoppare och missbrukande ungdomar) och frågade om jag ville ta en promenad. Det passade perfekt, så vi möttes vid Södermalmstorg och promenerade längs Skeppsbrokajen och runt Skeppsholmen och Kastellholmen och via Kungsträdgården, Drottninggatan och Gamla stan tillbaka. Det var givande och trevligt. Han kom med en del kloka råd och delade med sig av sin erfarenhet.

Jag håller på att plocka in personer som är bra att ha i mitt och Johannas liv.

På vägen hem köpte jag sötpotatispommes och aioli och sedan lagade jag vegoburgare till middag. Johanna hade hyfsad aptit. Jag brukar känna på mig vad som kan falla henne i smaken för stunden. Åtminstone ibland. Igår kväll lyckades jag också, när jag överraskade henne med pannkakor. Det var väldigt längesen vi åt det.

Nu kom hon ner för att röka. Nyduschad.

Gillar