Heldag med Josefin

Efter träningen idag skulle jag ha träffat en annan mamma, som jag bara har haft kontakt med via mail. Men hon ställde in, eftersom hon inte kände sig trygg med att lämna sin dotter ensam just idag. Och jag (om någon) förstår precis. Det är ju så jag har haft det i drygt fem år. Hennes dotter är lika gammal som Johanna. Hoppas verkligen att de fick en uthärdlig dag och att vi får möjlighet att ses en annan dag. Jag känner inte så många (typ ingen alls) i samma situation som jag.

Jag hade således ingen tid alls att passa idag. Inget bokat. Mr Istanbul hade frågat om vi skulle ta en promenad, man jag hade sagt nej och hade ingen lust att ändra mig. Hellre en ensam promenad än en promenad med honom, haha!

Jag var kvar på gymmet nästan ända till halv tolv. Tre timmar rygg. Sedan en kaffe, fralla och en burk KVARG på bryggan. Jag måste ju försöka få i mig protein. Det var soligt, men bara 16 grader och blåsigt, så jag klädde inte av mig kläderna idag.

När jag satt där på bryggan kom jag på att jag skulle vilja åka till Hornbach någon dag. För att köpa en rund matta till garderobsdelen i sovrummet. Och jag behövde åka till Rusta, för att köpa toapapper, tvättmedel och kattmat. Jag funderade på om jag skulle gå hem och hämta bilen och ta en tur utanför stan. Men då kom jag att tänka på Josefin och att hon nog också ville åka till Rusta. Och att det är bättre att ta hennes bil, så att hon kan släppa av mig med mina saker utanför porten. Hur skulle jag annars lösa logistiken med parkeringsförbud och tunga saker?

Alltså messade jag Jossan och frågade om vi kunde åka till Kungens Kurva och Botkyrka någon dag. Jag fick svar direkt:

- Vi kan åka idag. Jag kan hämta dig om 40 min. Ok?

Yes! Vi bestämde att hon skulle hämta mig i Liljeholmen. Jag skulle antingen sitta på bryggan eller ta en promenad under tiden.

Det blev en promenad runt sjön Trekanten. Det väckte en himla massa minnen. Det var där allt började gå käpprätt åt helvete. Det ska jag berätta om i nästa inlägg. Jag kan inte blanda flera olika kategorier i ett och samma inlägg. Det blir så svårt att hitta när man söker något specifikt ämne då.

Jossan plockade upp mig på Liljeholmstorget och vi åkte först till Hornbach. Den mattan jag hade sett på nätet hittade jag inte. Men jag hittade en annan lurvig sak. Inte vad jag hade tänkt mig, men varför inte tänka om? Om jag ångrar mig vill Josefin ha den och jag kan köpa en annan. Den kostade bara drygt 300 spänn.

Efter Hornbach åkte vi till Rusta och sedan släppte Josefin av mig på Södermalm. Jag bar in mina saker, bytte om och sedan promenerade jag till henne på Östermalm. Vi tog ut Milly för att kissa, innan vi lämnade henne och tog en promenad på Djurgården, följd av en delad pizza på Sjöcaféet. Vi skulle äta på Villa Godthem, men det fanns ingen annan vegetarisk mat än avokadosallad och det ville inte Josefin ha.

Vi fick en solig plats i en soffa på Sjöcaféet - superskönt! Och en god vegetarisk pizza.

Eftersom jag hade gått 26000 steg gick jag till Östermalmstorg och tog tunnelbanan hem. Mina fötter ville inte gå mer. Absolut inte när Mr Istanbul messade och frågade om jag ville ta en promenad med honom på kvällen, eftersom jag inte hade kunnat på dagen. Puh!

När jag kom hem gick jag ändå till Södra station och till Coop och hämtade två paket, innan jag lagade middag (Picard) till mig och Johanna. Trots att jag ätit en halv pizza åt jag såklart middag tillsammans med Johanna. Och med tanke på dagens kaloriförbrukning hade jag kunnat äta fyra middagar, utan att nå upp till antalet förbrukade kalorier.

Nu ligger nya mattan på golvet och jag har tagit en av mina nya Salty Peanut White till kaffet på balkongen!

Gillar