Häng med Josefin

Ännu en varm sommardag. Ännu en morgonpromenad till gymmet i bara shorts och linne. När behövde jag en tröja senast? Jag minns inte ens... Om sommaren skulle ta slut i morgon, så skulle jag känna mig mer än nöjd med hur den varit hittills. I två månaders tid har jag levt sol-bad-promenad-liv. Det har blivit en skön vana.

Men jag tror att det ska bli sämre väder under veckan som kommer. Fortfarande varmt men med en del regn. Det gör ingenting. Då ska jag öka gymträningen igen.

För de här riktigt fina soldagarna har jag bara tränat mellan 75 och 90 minuter i stället för två timmar. Och idag blev det bara en enda timme, för jag ville ut på bryggan till klockan tio. För att njuta av lugnet, innan det skulle smälla till med folk. Vilket det gjorde.

Liljeholmskajen har börjat dra väldigt mycket folk från orten. Det kommer stora gäng, som lägger beslag på hela bryggorna. Både fysiskt och med sin orten-musik. Så var det INTE när vi bodde där 2015-2017. Det är där och vid Hornsbergs strand som det blivit kaos. Invasion. Och det är inte bara jag som upplever det. Jag känner och pratar med många som säger samma sak. Att det inte är sig likt längre. Att de funderar på att flytta därifrån. Men vart?

Cissi kom ner en sväng och sedan kom Josefin. Men det var olidligt varmt och olidligt med stökiga och påträngande människor, så vid 14-tiden gav vi upp och åkte till Östermalm för en promenad på Djurgården i stället. Med lunch på Villa Godthem och bad med Milly. Det blev ett par väldigt mysiga timmar!

Johanna har haft en kompis på besök både igår och idag. Igår satte hon i löshår på henne och idag gjorde hon naglar. Det har gjort att jag kunnat vara hemifrån och känt mig trygg och kunnat njuta hela dagarna, När jag vet att hon är sysselsatt och har bra sällskap. Även om det blivit lite si och så med maten. Men jag har försökt kompensera det på kvällarna. Både när det gäller idéer och inspiration och som matpolis.

Nu ska jag titta på det femte avsnittet av Den som dräper på Viaplay. Riktigt bra! Dock lite för otäck för min del. Den kryper in under skinnet. Men jag har inte kunnat sluta titta på kvällarna, trots att klockan blev halv tolv igår.

Gillar