Håller gårdagens löfte till mig själv

Häromdagen när jag var lite knäckt över att min träning var över för all framtid, ifall jag gör den där handoperationen i februari, så försökte Johanna ge mig lite pepp och tips på hur hon gör när tillvaron kraschar och känns meningslös.

- Då brukar jag bestämma mig för att se alla serier på Netflix. ALLA! För att ha något att lägga fokus på och fördriva tiden med.

- Tack! Då ska jag bestämma mig för att läsa alla böcker jag känner mig sjukt stressad av. Jag har ett par påbörjade, flera som ligger och väntar och ytterligare ett antal som jag fortfarande inte köpt, sa jag.

Nu har jag visserligen bestämt mig för att ALDRIG I LIVET genomgå en operation som innebär att jag inte kommer att kunna lyfta några vikter eller träna på samma nivå som nu. Men eftersom jag har en pågående "rensning och strukturering av mitt liv" så bestämde jag mig för att böckerna ska ingå i den. Jag kan inte vänta på en utlandsresa med bokläsning, för den verkar ligga väldigt långt fram i tiden. Om ens någonsin. Därför ska jag prioritera läsning den närmaste tiden. Åtminstone tills de olästa böckerna jag har hemma är lästa. Igår bestämde jag mig för att börja idag.

I stället för att sitta med mobilen eller datorn, när jag dricker kaffe, väntar på att potatisen ska bli klar eller när jag inte har något att göra däremellan, så ska jag läsa. Jag ska ständigt ha en bok intill mig.

Och det har börjat hyfsat bra idag. Jag håller på att läsa Box. Den låg på mitt sängbord och jag hade läst två kapitel. Sedan ska jag läsa Depphjärnan som ligger på TV-bänken, innan jag tar itu med den olästa bokhögen i bokhyllan.

Hur lång tid ska jag ge mig själv? Det beror på hur mycket jag lyckas lägga ifrån mig telefonen och ifall jag byter ut blogginläggen mot bokläsning... Men kanske tre månader? Mitt rekord är att läsa fjorton böcker på en vecka. Men det var på Kreta. När jag var där helt ensam. Då läste jag hela tiden. Det var därför jag åkte dit. För att ta mig igenom den bokhögen jag hade liggande vid den tiden.

Ser ni att jag har TVÅ Mytomanen? Det blir så när jag köper böcker utan att läsa dem. Då glömmer jag bort vilka jag har... Behöll båda beroende på om jag skulle läsa den hemma eller i Spanien. En pocketbok är ju lättare i väskan.

Gillar