Garderobsrensning

Det är inte ens tre månader sedan jag tömde vårt hus och rensade riktigt rejält bland alla saker. Bland exakt ALLT, från trådrullar till möbler. Inte en enda onödig sak hamnade i flyttlådorna, förutom sådant jag var säker på skulle behövas i lägenheten. Exakt allt var genomgånget och varje pryl var noga utvald att få följa med i flyttlasset.

Eftersom det fanns betydligt mindre förvaringsutrymmen i lägenheten än jag räknat med, bland annat i köksskåpen, blev jag tvungen att göra en riktigt tuff rensning efter flytten också. Jag kunde till exempel inte behålla mitt tårtfat och andra liknande (och skrymmande) saker, som bara används då och då. Och vissa möbler bytte jag ut efter flytt, när jag hade hunnit känna efter vad jag ville ha i stället.

När det gäller mina kläder, så var det nästintill tomt i min garderob. Förutom träningskläder. Därför har jag köpt väldigt mycket nytt den senaste tiden. För att fylla garderoben och för att skärpa till mig gällande min klädsel. Jag vill inte gå och skrota i träningskläder hela dagarna, som jag gjorde på Ekerö. När jag bor i stan ger jag mig ut bland folk betydligt mer. Även om det bara är en promenad, så rör jag mig bland massor av människor. Därför har jag börjat (åtminstone ibland) duscha efter träningen och ta på mig vanliga kläder resten av dagen. Och då har det plötsligt blivit lite roligt att köpa kläder och att klä sig.

När det har kommit in nytt i garderoben, så fanns det plötsligt möjlighet att rensa bort det gamla. Sånt jag tyckte var okej tidigare, men inte i jämförelse med det nya. Mycket av det har jag inte ens använt på hela vintern.

Jag rensar alltid i min garderob. Minst varannan månad. Jag är ingen spara-person. Tvärtom. Jag har ofta ett inre behov av att rensa (vad som helst) och då LETAR jag i alla skåp efter saker att göra mig av med. Jag måste liksom "befria mig själv" genom att rensa bland mina fysiska saker. Genom att skapa perfektion omkring mig, så stillar jag oron i mitt sinne. Detta blir extra tydligt när jag har kaos omkring mig i livet. Då MÅSTE jag rensa och då kan VAD SOM HELST hamna i soporna. Fråga mina barn, haha!

När det gäller kläder och mindre prylar (som har ett värde) skickar jag alltid till Sellpy. Det är smidigaste sättet. Jag pallar INTE sälja själv! Och det är synd att lämna på återvinningen, när man faktiskt kan få några hundralappar för en påse.

Igår beställde jag hämtning av två Sellpy-påsar. På tisdag kväll. Jag hade fortfarande inte rensat när jag beställde upphämtningen, men tänkte att jag skulle göra det i helgen. Och det går ganska bra. Jag har fyllt en hel påse och den andra är nästintill full. Nu ska jag prova min ljusbruna skinnjacka och fundera på om den ska läggas i påsen...

Gillar