Full av lust och kreativitet

Hur jag mår beror alltid på Johannas mående och vad hon gör. Om hon ligger i sin säng och mår skit, då blir jag rastlös, får en klump i magen och klättar på väggarna. Jag har inte lust med någonting. Och jag klarar ingenting som kräver min intelligens eller min kreativitet. Jag kan inte ens svara på mail eller betala räkningar. Eller förstå ett recept eller en bruksanvisning.

Men när Johanna mår bra och GÖR någonting - när hon inte bara ligger i sin säng - då blir jag plötsligt full med massor av lust och energi. Och min kreativitet flödar. Jag vet liksom inte var jag ska börja. Jag vill göra precis allt.

Idag är hon med Josefin och Eveline i Ullared. De åkte från Örebro i morse. Visserligen inte så tidigt som planerat, eftersom de försov sig, men de gick in på Gekås strax efter halv tolv. Om jag kan lita på Zenly. Jag stalkar dem lite där, haha!

Själv har jag ägnat förmiddagen åt att lägga upp Johannas mörkläggningsgardiner. De tidigare ägarna lät alla gardiner hänga kvar i lägenheten, men gardinerna i sovrummen var inte upplagda. Och jag har varken haft ork, lust eller möjlighet att göra det tidigare. Johanna skulle ha blivit rasande om jag gick in i hennes rum och tog bort dem. Hon vill ha dem fördragna hela tiden. Två timmar utan gardiner vore otänkbart.

Men nu är de fixade! Och jag hittade två extra fingerkrokar, som saknades till den ena längden. Jag har dessutom strukit gardinerna. Det var skarpa veck sedan de legat ihopvikta i en förpackning.

Hoppas att Johanna blir glad när hon kommer hem. Om hon ens märker någon skillnad...

Gillar