Fredagsshopping

När klockan var två hade jag fortfarande inte varit utanför dörren. Om jag skulle hitta på något måste det ske nu. Klockan 17 till 22 är jag nämligen låst hemma, för en leverans av nya barstolar.

Det fanns ingen tid till närmare eftertanke, så jag bytte mjukisbyxorna mot ett par jeans och gick till tunnelbanan. Jag hade fyra mål: Zara, Mio och Rusta. Och ett glas champagne någonstans.

På Zara plockade jag till mig sex plagg på mindre än fem minuter. Utan att prova gick jag till kassan och betalade. Jag hade bara ett enormt tomrum att fylla. Om det satt i själen eller i garderoben kan jag inte svara på. Troligen i båda.

Sedan gick jag till Mio och köpte en matta. Jag tänkte fega och köpa en mörkgrå. Men sedan valde jag att bli lite crazy och köpa en blå. Som jag sagt tidigare: mitt nya hem ska inte se ut som mina tidigare.

Det tog galet lång stund på Mio. Deras system krånglade och expediten var ny. Jag blev genomsvettig. Efter Rusta var jag ännu svettigare. Det var anledningen till att jag hamnade på Joe & The Juice med en grön juice (och morotskaka) i stället för i Sturegallerian med ett glas Prosecco. Inte fel det heller.

Gillar