Fredagsfeeling

Innehåller affiliate-länkar

Både igår och idag vaknade jag runt halv sju efter en hel natts god sömn. Visserligen ett snabbt toalettbesök per natt, men inte förrän efter klockan tre och inte utan att kunna somna om.

Helt utan Theralen eller Melatonin.

Kroppen börjar hitta tillbaka till sin normala funktion. Även magen fungerar, antagligen för att jag har minskat på proteinet och alla konstgjorda produkter. På kvällarna har jag ätit naturell yoghurt med havregryn och rostade hasselnötter i stället för Tyngres proteingröt.

Jag tog det lugnt på morgonen. Stressade inte till gymmet. Passade på att dammsuga lite, i väntan på att Josefin skulle komma förbi och lämna Johanna och kattmat och toalettpapper, som de köpte åt mig på Rusta igår kväll. När Johanna, kattmaten och toapapperet levererats åkte jag till gymmet.

Precis som igår, så kände jag mig lite piggare och lite mer motiverad på gymmet. Jag hade också mer social ork och träffade fler människor jag tycker om att prata med. Dessutom bokade jag ett pass med Kenny, en annan PT på gymmet. Jag köpte tio pass med honom i somras, innan jag bestämde mig för att tävla och träna med bara Farid under hösten. Det fanns inte tid och ork att köra med Kenny också. Men nu så! Där fick jag lite av det nya fokus jag söker. Jag och Kenny övertalade Josefin att haka på Kenny-träningen också. Kul!

Josefin och jag tog sällskap på tunnelbanan hem. Jag klev av vid Mariatorget och hon fortsatte till Östermalm. Tio minuter efter att jag hade kommit in genom dörren hade jag lagat spagetti med vegofärssås till mig och Johanna. Så snabbt går det med vegofärs och spagettini (som bara ska koka i fyra minuter). Jag skyndande mig för jag hade plötsligt blivit sugen på att åka till Mall of Scandinavia och strosa runt, shoppa och fika. Nu är jag får fika igen! Och innan Magda (alltså statsministern) kommer på den idiotiska idén att införa vaccin-pass på gallerior. Det är väl bara en tidsfråga. Så det kanske var sista chansen att åka till MoS idag. Tänkte jag. Bäst att passa på.

Det är galet smidigt att åka pendeltåget från Södra station till Mall of Scandinavia! Drygt en kvart från dörr till dörr. Tolv minuter på tåget. Två minuter till och från stationen i båda ändar.

Jag köpte bara sådant jag kikat på tidigare och funderat igenom ordentligt. På Jackie och Naturkompaniet. En Zadig & Voltaire-tröja, en Goldbergh-mössa och ett par UGG-vantar. Och en svart Fjällräven Kånken. Jag packade upp allt på köksbordet och visade Johanna när vi fikade. Lussekatt nummer två idag. En på MoS och en hemma, haha! Men ett av mina nya mål är att fylla ut rumpan.

På tal om mål och fokus, så börjar det utkristallisera sig lite vad jag ska ta tag i nu efter tävligen. Det är sällan jag svävar omkring planlöst särskilt länge.

När det gäller träningen ska jag bli STARK och hellre ha lite "hull" igen, än att se ut som en undernärd kärring. Jag ska framförallt jobba på ben och rumpa. Och försöka hålla midjan smal, vilket kommer kräva en del cardio och koll på kalorierna. Framförallt fördelningen av näringsämnen. Lite försiktighet när det gäller mjöl och sötsaker. Och jag ska gå tillbaka till mat som min kropp mår bra av. Inte en massa proteinpulver, proteingröt, proteinpannkakor, proteinchokladpudding och proteinchokladbollar. Tills alla mina påsar är slut ska jag dock tillåta mig max en produkt per dag.

Jag ska också ta tag i mina fysiska krämpor. De som jag fått nonchalera under uppladdningen inför tävlingen. Igår fick jag sprutan i foten, vilket var en bra början. Idag kontaktade jag TryggHansa och anmälde min onda armbåge, den jag är övertygad om att naprapaten slog sönder med stötvågen i mitten av oktober. Det är inte längre tennisarmbåge (muskulärt) utan själva armbågsknölen. Den är öm som satan och om jag råkat ligga med den böjd på natten, så gör det olidligt ont att räta på den. Eller om jag burit en tung matkasse, så kan jag inte böja armen och knappa in koden på porttelefonen eller låsa upp ytterdörren utan att nästan skrika. Och vissa hantelövningar på gymmet är helt uteslutna. Det absolut ondaste är att trycka på knappen på hårsprayen eller PAM-sprayen. Eller att hälla med en tillbringare. Jag fick en tid hos sjukgymnast (med en läkare som kan komma in och titta under besöket) på tisdag. Hoppas få röntgen eller ultraljud.

Förutom att komma tillrätta med kroppen, så ska jag ta tag i renoveringen av lägenheten på Östermalm. Idag kontaktade jag "min" byggare och vi bestämde att vi ska ta ett möte i januari. Förutom nya golv, nytt kök och platsbyggd förvaring i den lägenheten, så ska de få göra några mindre arbeten i lägenheten här på Södermalm. Sådant jag tror kommer underlätta en försäljning. Någon av de närmaste dagarna ska jag åka till Josefin och fota och mäta, så att jag kan börja rita och planera. Om jag inte skrivit det tidigare (eller om någon missat) så har jag planer på att flytta till lägenheten på Östermalm när Josefin och Johanna flyttat till sina nya lägenheter. Det är bara en tvåa och den är min pappas, men det skulle vara en smart lösning under en period. Tills jag vet vad jag vill med mitt liv. Och tills pappa vet vad han ska göra med lägenheten, som ändå står tom (när inte Josefin bor där längre).

Ett tredje projekt är att leta efter en lokal, där jag kan bygga ett eget gym om Maggan sätter sina hot i verket och inför vaccin-pass på restauranger och gym. Med tanke på hur Folkhälsomyndigheten, regeringen och media har skrämt upp 80% av befolkningen, så är det väl bara en tidsfråga innan vi ovaccinerade inte får röra oss fritt i samhället (som vi betalar skatt till). Då gäller det att ha en plan B. Och förmodligen en plan C och en plan D också. Jag kommer ha planer för hela alfabetet, i väntan på att övriga får vallas in i fålla efter fålla för att få sina 28 doser vaccin.

Eftersom jag har fått tillbaka lite fokus och driv, så har jag packat två Sellpy-påsar helt proppfulla och sitter och väntar på att de ska bli upphämtade av Budbee. Vilken befrielse! Det ledde i sin tur till att Johanna rensade bort fyra stora kassar med kläder ur SIN garderob. Härligt när inspiration smittar!

Det har varit en bra fredag och jag har haft fredagsfeeling, vilket jag sällan får eftersom jag inte har något normalt jobb måndag till fredag. Träna, shoppa, fika - utan bokade tider eller en känsla av att jag borde gjort något annat. Jag unnade mig en sådan dag och det behövde jag. Frågan är om jag ska ta ett glas rött ikväll också? Jag har en öppnad flaska, eftersom Farid beordrade mig att ta ett halvt glas kvällen innan tävling för att driva ut den sista vätskan. Varför inte?

Gillar