Fredag, lördag, söndag, måndag...

Återigen har jag behövt en paus från skrivande och all social interaktion utöver de jag varit tvungen att umgås med i verkliga livet. Jag är just nu skitdålig på att svara på Messenger, mail, DM och sms. Jag svarar, men det dröjer, svaren är korta och ganska otrevliga. Personen som läser behöver inte tvivla på att han eller hon stört, haha!

Men sån är jag.

Det är inte mycket att göra åt. Inte om jag vill använda min energi på annat håll.

Min terapeut säger att det är jättebra att jag sätter gränser.

Tack och lov har jag återfått min energi på gymmet. Jag är motiverad och stark igen. Och det var ju avsikten med att jag drar mig undan från onödiga sociala sammanhang. Plus att jag ska orka med de människor jag måste och väljer att ha i mitt liv. Typ mina barn, min PT och min poseringscoach.

Nu låter jag som världens mest introverta och osociala tråkiga människa. Men så är det inte. Jag har verkligen haft fullt upp de här dagarna, jag har varit på gymmet mellan tre och fyra och en halv (!) timme varje dag och jag tror inte att någon där skulle påstå att jag är sur, osocial eller tråkig. Tvärtom. Jag är väldigt social och pratar med massor av folk. Men de tar inte av min sociala energi, eftersom de bara är "random" folk som jag inte har något förutbestämt eller bokat möte med. Det finns inga förväntningar, inget som ska utföras/uppfyllas och inget "förhållande" som det gör med tidsbokade möten som har ett syfte och en agenda. Om jag skulle boka att träna tillsammans med någon, så skulle det genast bli en social energitjuv. Precis som med frisören, tatueraren, poseringscoachen och naprapaten. Eller sjukgymnasten, läkaren och övriga deltagare på ett styrelsemöte eller invigning.

I fredags valde jag att vila från träningen, eftersom min kropp behövde återhämta sig efter tatueringen dagen innan. Att köra ett benpass kände inte jättebra. Det blev dessutom ett svekskäl att avboka det inbokade passet ihop med Mia. Som skulle blivit för tungt. Både fysiskt och socialt. I stället åkte jag och Josefin till Rusta, Elgiganten och Ikea i Kungens kurva. Det var jobbigare än tre timmar på gymmet! Men det var trevligt att hänga lite med Jossan.

På eftermiddagen var jag hos Natalia på Jade STHLM och fick håret fixat. Tillsammans med förmiddagens shopping blev det på gränsen för vad jag orkade med. På salongen var det fyra frisörer som pratade med varsin kund och hårfönar som lät. Att sitta i en sådan miljö i nästan tre timmar tar jättemycket energi. Men jag överlevde. Och ägnade dessutom färgens verkningstid åt att gå igenom alla frågor till fråge-videon jag och Johanna skulle spela in när jag kom hem.

Vilket vi gjorde. Johanna riggade studion i vardagsrummet och jag plockade fram fredagsmys. Vi har inte haft fredagsmys tillsammans sedan 2015, innan Johanna kraschade. Därför tog jag tillfället i akt och fixade morötter och gurkstavar att dippa. Och jordnötter, glass och popcorn.

Det var massor av frågor, så vi delade upp dem på två videos. I fredags fokuserade vi på frågor om Johannas skolgång, självskadebeteende och droger. Nästa video kommer att handla om LVU, socialtjänsten och SiS.

Klockan var 22 när vi var klara.

I lördags var jag på gymmet i nästan fem timmar. Johanna skulle filma hemma och jag hade lovat att vara borta så länge hon behövde vara ensam. Men jag har absolut INGA problem att vara på gymmet en hel dag om det skulle behövas, haha!

De gula kläderna är inte mina. De har jag lånat av Denice Moberg.

På eftermiddagen tog jag en långpromenad, för att "rebota" skallen, innan jag skulle träffa en kille från Jönköping. Jag mötte honom vid Södra station och sedan gick vi till Da Luigi, där vi fick ett bord utomhus. Jag hade sparat 1600 kcal till kvällen, så jag kunde både äta gott och dricka ett glas Prosecco. Efter maten gick vi hem till mig (ca 100 meter) och drack kaffe och hängde i ytterligare ett par timmar. Klockan 21 bad han om ursäkt för att han inkräktade på min egentid, men jag sa (och kände) att det var helt okej att göra ett undantag. Men runt 22 följde jag honom till pendeltåget.

När jag kom hem behövde jag dock en timmes nedvarvning innan jag kunde gå och lägga mig och dagen därpå vaknade jag med huvudvärk. Det där med att bryta rutiner är visst helt omöjligt för mig.

Igår tränade jag "bara" tre timmar, innan jag promenerade hem från gymmet. Johanna hade fortfarande inte kommit hem från sin kompis, som hon hade sovit hos, så jag åt lunch själv innan jag promenerade till Norrmalm för behandling på Sthlm Aesthetics. På vägen dit bestämde jag mig för att säga till Anna att jag måste ha total tystnad. Inget prat. Inga samtal. Men när jag kom in började jag ändå prata och vara social. Och det kändes okej.

Idag tränade jag med Farid, Jossan kom till gymmet och jag hjälpte henne med lite övningar för armarna innan jag följde med henne för att leta efter ett förråd hon hyrt hos Shurgard. Vi hittade det och lastade ur några lådor från hennes bil. Hon ska köra fler i morgon.

Eftersom det är måndag har vi varit hos Andreas. Först Johanna och sedan jag. Under tiden hon var inne gick jag till Bröd & Salt och käkade lunch. Och drack kaffe.

Det var en kort sammanfattning av de senaste dagarna. Just nu väntar jag på en leverans av kattsand och en ny klösbräda. Mellan 17 och 22.... Nu är klockan 21 och jag ska vara näst på tur. Sedan ska jag sätta mig i soffan och titta på veckans avsnitt av Gåsmamman. Det är inte omöjligt att jag unnar mig ett halvt hekto glass och 25 gram jordnötter. Jag har sparat nästan 400 kcal tills ikväll.

Gillar