Fredag eftermiddag

När Josefin och Johanna kom tillbaka från Aim hade jag lagat den andra av veckans tre måltider från HelloFresh. Det kändes mer meningsfullt att anstränga sig i köket, när ännu en person skulle äta. Josefin som dessutom bara äter vegetariskt. Det blev "Kryddiga potatisklyftor med karamelliserad lök, avokadomash och majs". Helt okej både att laga och äta, även om jag tycker att det fattas något, när jag inte får fisk eller fågel. Eller åtminstone tofu eller halloumi. Potatis och grönsaker känns liksom "fattigt" på något sätt och jag får inte en normal mättnadskänsla.

Mitt under matlagningen fick jag en möbelleverans nere på gatan och fick springa ut och ta emot den. Det nya köksbordet!

Efter maten tog Josefin en tupplur med Milly. Josefin blir alltid trött, när hon har haft ett möte eller annan socialt ansträngande situationen. Precis som när hon gick i skolan. Sociala situationer tar väldigt mycket energi av henne. Jag är precis likadan. För min del beror det på att jag är introvert och det är nog samma sak för Josefin. Plus hennes diagnoser.

Under en period klarade jag max en timme social interaktion per dag. Om jag hade haft möte hos socialen på förmiddagen, så kunde jag inte svara i telefon resten av dagen. Eller ens småprata med byggarna när jag kom hem. Det var väldigt jobbigt att ha hantverkare i huset under den perioden. Men det ska jag skriva mer om i ett annat inlägg.

Under tiden Josefin vilade röjde jag efter maten och monterade köksbordet. Det blev precis som jag hade tänkt! Nu måste jag få tag i en golvläggare, som kan skära in en heltäckningsmatta i själva matbordsdelen av köket. Då blir det som en egen del, med en mysigare och mer ombonad atmosfär.

När det var dags att väcka Josefin hade jag beställt fredagsfika från Bröd & Salt. Och det blev premiär vid nya bordet!

Efter fikat tog jag en promenad runt Årstaviken (9 km) och flickorna åkte hem till Josefin på Östermalm. Jag tror att Johanna stannar där i natt. Själv ska jag montera Billy-hyllor och njuta av min ensamhet. Mitt introverta jag behöver återhämtning efter en vecka med ovanligt många sociala aktiviteter.

Gillar