Från sol på balkongen till nattklubb i vardagsrummet

När Petter hade åkt hem satte jag mig en stund i solen på balkongen. Nu är det sol ungefär en timme mellan klockan 17 och 18. Det bådar gott inför sommaren. Då blir det nog sol större delen av kvällen. Hade jag bott en våning högre upp hade jag haft sol till framåt klockan 20 redan nu.

Precis när jag gick in från balkongen kom Johanna ner i köket och skulle åka till Anna. Hon tog med sig en bit pizza, som jag tog med mig hem till henne från Morfar Ginko. Jag skar bort en tredjedel av min pizza och la i en kartong som jag fick av personalen.

Ikväll är det fest hos grannen. Igen. Jag brukar ju tycka att det är lite trevligt och "sällskapligt" att höra hans/hennes fester, men ikväll låter det som en nattklubb. De spelar jättehög musik och har ett basljud som dunkar i väggarna. Och minst tjugo personer hoppar på golvet. Det låter ungefär lika avlägset, som när man befinner sig på toaletten på en nattklubb. Hoppas att de dämpar sig klockan 22 eller att någon annan granne säger till. Jag kan inte ens sätta på en serie på teven, för partyljuden överröstar ljudet på teven. Och jag har nåt fel på hörseln och kan inte utskilja ett ljud från ett annat. Jag har väldigt svårt att t.ex föra ett samtal med andra som pratar runtomkring. Min terapeut säger (och jag visste det redan innan) att det är ett typsikt symtom på långvarig psykosocial stress. Hörseln är det första som påverkas. Det är därför jag helst vill ha total tystnad. Vila öronen. Och jag klarar absolut inte att lyssna på ljudböcker eller poddar, för ljud som kommer rakt in i öronen tar väldigt mycket energi. Teams-möten med lurar i öronen är också väldigt jobbigt. Men om det är ljud runtomkring är det absolut nödvändigt, för att jag ska höra vad som sägs på mötet. När jag handlar i en affär med en plexiglasskiva kan jag inte höra vad expediten säger. Möjligen om jag inte har ljud omkring eller bakom mig.

Men jag klagar inte. Inte än. Inte förrän jag ska sova om en stund. Då kommer jag svära lite för mig själv. Och fundera ut en hämnd mot grannen tidigt i morgon bitti.

Oops, nu tystnade musiken och folk klampar nerför trappan. Är festen slut? Det verkar så!

Och jag upptäckte just att det har börjat en ny säsong av Sjölyckan. Vilket bra avslut på kvällen!

Gillar