Första lördagen i juni

(By the way... Den här dagen 1993 gifte jag mig med min exman.)

Jag har just kommit hem från en middag på stan tillsammans med Anders, som jag har träffat två gånger tidigare. Det var trevligt. Trots att klockan var 21 när vi reste oss från bordet på uteserveringen, så var det tjugo grader varmt ute. Ljuvligt!

Men nu sitter jag i soffan och har tänt ljusen på bordet. Mys och egentid efter socialt umgänge - nödvändigt för att kunna somna om en stund. Johanna har varit ensam hemma och låg i sängen med sin dator när jag tittade in till henne. Hon verkade okej och det stod en "uppäten tallrik" på bänken i köket, så hon har förmodligen (förhoppningsvis) ätit också. Jag lyckades låta bli att fråga. Ibland måste jag undvika att tjata.

Idag har jag njutit av vädret på många olika sätt. Precis som igår. Det började med några timmar på bryggan efter gymmet. Jag hade lovat Johanna att hålla mig borta till klockan 14, för att hon skulle få vara ifred och filma och beställa lunch på egen hand, På bryggan fick jag först sällskap av Martin från gymmet och sedan kom min kompis Cissi. Sista timmen låg jag kvar ensam.

Klockan 14 kom jag hem och åt resterna av Johannas thaimat, innan jag promenerade runt hela Södermalm. Det är drygt 12 km. Jag var tvungen att köpa en flaska vatten på vägen, för det var så VARMT. Och jag fick blåsor på båda stortårna.

Jag kom hem kvart över fyra och väckte Johanna, som hade sovit hela tiden jag var borta. Hon vaknade vid halv fyra i morse och blev trött efter thaimaten. Sa hon. Jag misstänkte att hon hade matångest, men jag vet inte... Hon verkade i alla fall okej och jag hjälpte henne att filma den nya tatueringen, innan jag hoppade in i duschen innan jag skulle träffa Anders.

- Mamma, kan du hjälpa mig att filma eller har du bråttom?

- Jag hjälper dig. Jag hinner. Och även om jag inte skulle hinna, så skulle jag hjälpa dig. Du är viktigare än han.

Det tog inte lång tid att filma och jag visste att jag skulle hinna. I värsta fall hade jag avstått från att duscha.

Jag mötte Anders på Medborgarplatsen och vi gick mot Nytorget och hamnade på Brickyard. Vi hade tur som lyckades få platser utomhus, för det kryllade verkligen av folk ute ikväll. För att inte tala om hur mycket folk det var i Tanto, när jag passerade på min promenad. My god! Både på äckel-sandstranden och i gräset. Coolt hur hela stan vaknar till liv när det bjuds på en högsommardag en lördag i början av juni.

Träning, sol på bryggan, socialt umgänge, långpromenad och middag på stan - en toppendag! Och 32106 steg på stegräknaren. Vad gott jag kommer att somna ikväll!

Gillar