Filmprojekt via Kickstarter

2018 kom boken Det lilla landet som kunde ut och jag tyckte att den var väldigt viktig. Jag hade följt Jens Ganman på Facebook ett tag och tyckte att han var väldigt träffsäker. Och jag hade sett (artiklar och på teve) en del av Mustafa Panshiris arbete med nyanlända. Deras gemensamma bok hade en viktig plats i debatten.

När de bestämde sig för att göra en film och sökte finansiering via Kickstarter, så bestämde jag mig för att bidra med tiotusen kronor. Eftersom jag tyckte att det var ett viktigt projekt. Dessutom lovade de att alla som betalade minst tiotusen kronor skulle bli bjudna på en middag tillsammans med Jens och Mustafa. Vilket jag tyckte kändes jättespännande!

Detta var våren 2019 och någon gång i mitten av sommaren kom en inbjudning till middag. Vi var 7-8 stycken som fick äran och vi skulle samlas på Stortorget i Gamla stan, för att gemensamt gå till en lägenhet precis vid torget. Mustafa mötte oss på torget och Jens stod och rörde i grytorna. Det blev Boullabaisse. Jättegott! Och vin. Vi hade jättetrevligt och samtalen var väldigt intressanta. Ämnen jag brukade engagera mig i på sociala medier. Politiskt representerade vi alla riksdagens partier, men hade exakt samma åsikter om problemen i samhället. Timmarna rann iväg...

Med tanke på coronapandemin och andra faktorer rann tiden iväg. Vi har fått uppdateringar då och då, så vi visste att projektet inte runnit ut i sanden och i förrgår var filmen klar. Åtminstone första delen. Det kommer en till. Jag tycker att den var helt okej, även om boken var betydligt mer omfattande och övergripande. Filmen är en slags uppföljning. Vad som händer när samhället inte längre kan leverera på samma nivå som tidigare.

Gillar