Familjemiddag på Mårten Trotzig

Igår kväll plockade jag upp Petter och Ida på deras hotell och sedan gick vi vidare till Mårten Trotzig på Västerlånggatan i Gamla stan. Sanna och Johanna åkte Voi och Josefin åkte buss (!). Vi fick ett bord på den mysiga uteserveringen på innergården och Johanna fick sitta mellan mig och Sanna på en soffa mot väggen. Det var bara ytterligare två sällskap som satt där.

Johanna tyckte ändå att det var jobbigt och ville inte äta. Jag beställde ändå en tallrik med pommes och dip till henne, men hon var märkbart stressad och hade svårt att stå emot sin flyktinstinkt. Om hon inte hade suttit inklämd hade hon nog rusat därifrån.

Maten var god och det var väldigt trevligt. Servitören hade minne som en häst och kom ihåg allt vi beställde, utan att skriva ner det. Både förrätter, huvudrätter och dryck till alla. Imponerande!

Petter blev lite firad på sin födelsedag och sin examen. Jag hade skrivit ut ett kort på datorn och fört över en slant till hans konto. Det var bara Josefin som hade med sig en present. Såklart. Hon hade fixat både present och Trisslotter. När hon väl blir påmind om något, så sköter hon det med bravur. Sanna hade visst gett Petter en vinflaska, som hon hade fått av honom. Eller hur det var. Vi är inte så mycket för firande i vår familj. Ingen tycker om att fylla år och stå i centrum. Möjligen Jossan då.

Någon efterrätt eller kaffe var inte aktuellt, för efter en timme såg vi allihop att Johanna inte klarade mer och när vi kom ut sprang hon genast hemåt. Sanna sprang efter henne och ropade att hon skulle ta hand om Johanna. Vi andra gick längs Västerlånggatan, köpte varsin glass och följde Josefin hem till Östermalm. Där hälsade vi på Milly, innan jag, Petter och Ida gick tilllbaka till Slussen och Södermalm.

Jag skyndade mig att ge Johanna en Olanzapine (jag hade känt mig stressad å hennes vägnar hela tiden), men hon var okej och höll på att sminka av sig. Sanna låg i soffan och tittade på nåt program om camping på Böda Sand. Jag satte mig där och vi kollade på flera avsnitt och hade ganska kul åt alla campinggäster. Jag berättade för henne att hon hade varit där när hon var liten, vilket hon inte hade en aning om. Jag skyndade mig att leta reda på foton från den semestern. Det var år 2000. Sanna blev helt till sig, haha!

Klockan elva sa vi godnatt. Då hade vi kylt ner både vardagsrummet, mitt sovrum och Johannas rum med AC. Och öppnat alla fönster.

Idag ska vi ta oss till Djurgården och gå på Museum och äta lunch. Tror jag. Vi får se vad de vill. Petter och Ida är på väg hit och jag ska försöka få liv i Sanna. Jag har varit och tränat och köpte frallor på hemvägen. Och jättefina jordgubbar!

Gillar