Ensam natt

Johanna stannade och sov hos Josefin och sötaste Milly i natt. Det betydde att jag slapp bli väckt av henne i natt. Inte för att hon väcker mig, men det är väldigt lyhört i lägenheten och dessutom är mitt undermedvetna inställt på att vakta henne. Så jag reagerar på minsta lilla ljud. Med tanke på hennes sömnproblem somnar hon runt klockan två, vilket betyder att hon rör sig i lägenheten mina fyra första sovtimmar.

Jag glömde berätta om förra natten! Då hörde jag henne gå på toaletten och borsta tänderna runt klockan ett. När hon var klar och det varit tyst en stund, gick jag upp för att gå på toaletten. När jag kom ut från badrummet såg jag att det lyste i hennes rum, så jag gick in för att kolla läget. Men det var tomt.

Min traumatiserade hjärna kopplade genast på panikläget. Hade hon smitit ut? Jag smög nerför trappan och såg att dörren till balkongen stod på glänt. Puh, hon rökte bara! Just då kom hon tillbaka in och jag höll på att skrämma livet ur henne, där jag stod som ett spöke i köket. Trots att jag skyndade mig att säga att jag var där.

På morgonen steg jag upp som vanligt, stängde dörren till hennes rum (som hon har på glänt för TaeTaes skull) och gjorde mig i ordning för gymmet. När jag skulle gå ut genom ytterdörren märkte jag att sjutillhållarlåset var låst med bara ett varv. I stället för tre. Och jag VISSTE att jag vridit tre varv. Alltså MÅSTE lilla fröken ha varit ute i natt.

Med skor och ytterkläder rusade jag uppför trappan till hennes rum och väckte henne. Trots att det var alldeles för tidigt.

- Gumman, har du varit ute i natt?

Hon satte sig yrvaket upp, la sig ner på kudden igen och log.

- Jag beställde mat. Foodora.

Hon pekade på en papperskasse på golvet och då kände jag att det luktade vitlök i rummet.

- Haha, vad bra! Förlåt att jag väckte dig, men jag fick panik. Fortsätt sova nu. Jag åker till gymmet och nu kan jag känna mig lugn under träningspasset. Hejdå!

Därför var det extra skönt med en ensam natt nu. Det fanns lite sömn att ta igen och jag slapp sova med "personsökaren" påkopplad i hjärnan.

Igår kväll montrade jag bokhyllor. Jag har dock inte satt fast dem i väggen och hängt på glasdörrarna. Det ska jag göra idag. Men först ska jag åka till gymmet och köra ett benpass!

Gillar